Ноември 2008

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

към аудиофайловете 

В брой 7 ще откриете:

10 чудни случки с котки. Побиват ли те тръпки, ако черна котка ти мине път? А знаеш ли, че в някои области на Англия вярват, че черните котки носят късмет, а белите - нещастие? Всъщност котките се различат по цвета на козината си така, както хората по цвета на косата. Освен това черните котки печелят именно от това, че са черни - прочети котешките истории и ще разбереш защо.

На лов за духове. Могат ли духовете на отдавна умрели животни да се връщат на любимите им места? Никой не знае, но легендите за животни призраци продължават да се предават от поколение на поколение. Прочети тези пет тайнствени истории за привидения на четири крака и сам прецени. Ако пък решиш да тръгнеш на лов за духове National Geographic KIDS ти предлага кратка справка за последните научни инструменти в тази област.

Призраци в замъка. И ако предишните пет истории не са ти били достатъчни, за да повярваш или да ги отхвърлиш, ето ти още пет - този път за призраци, които обитават старите замъци.

SOS акция „Лисичето Рижко". Семейство лисици пострадало при разчистването на терен за строеж. Оцеляло само едно от лисичетата, но животът му бил в опасност. Доброволците от организацията „Диви животни в опасност" не само успели да го излекуват, но и му намерили нови приятели и нов дом сред природата. Разказите от тази поредица са пример за всички деца, които искат да знаят как да помагат на пострадалите диви животни.

Още в брой 7:

Guiness World Records
Невероятно, но факт!
Изобретения „трепач"
Дивата природа
Смехурко
Космически живот
Филмови истини и измислици във филма „Мадагаскар 2

Бонус: плакат календар за 2009 г. на филма „Мадагаскар 2: Бягство в Африка".

English for Kids. Подбрана част от текстовете са оставени в оригинал, което е хитър начин по-лесно да се овладее английски език. Тук можеш да чуеш автентичното английско произношение.

Ноември 2008

Вижте повече

Ноември 2008