Николай Н.Нинов ни разкрива нови тайнства

Цивилизация Наука България

Авторът на нашумелите сборници „Повторени сънища” и „Времето гледа с десет очи” Николай Н. Нинов поднася поредна изненада за любителите на древните тайнства .

Галерия | Николай Н.Нинов ни разкрива нови тайнства

Вижте 7 снимки

Новата му книга с обходи из мистична България „Намерени от чудесата” (ИК „Сиела”) описва слабо познати места и обекти, много от които отсъстват от карти и пътеводители.

Тази трета книга е част от поредица, посветена на огромната палитра от скални образувания, мегалити и живи светилища по нашите земи. В „Намерени от чудесата. Скалописи от мистична България” Николай Н.Нинов разказва за още забравени обекти и смайващи ритуали в родопските села, за неизследвани протодолмени в Средна гора, за олтарната площадка „Енергийната скала” под Белинташ,  обърнатата пирамида в Тетевенската планина др.

Подобно на предишните книги на Нинов, и „Намерени от чудесата” съдържа GPS индекс и множество негови цветни фотографии.

Автор на успешните и нестандартни пътеписи за дива и дивна България „Повторени сънища. Фотописи от мистична България”, „Времето гледа с десет очи. Пътеписи от мистична България” и „Намерени от чудесата. Скалописи от мистична България”, Николай Н. Нинов е и журналист с дългогодишна практика. През 2012 г. той печели фотоконкурса на в. „Дневник“ „Спомен от лятото“, а по-късно споделя историите за своите приключения в предишните си две книги с илюстрирани пътеписи. Пътешественик по душа, колегите му го наричат търсач на неоткрити места, любител на древните загадки и тайни. А за приятелите си Нинов е приключенец по дух, с око за природните вълшебства.

Премиерата на „Намерени от чудесата” ще се състои на 4 септември (сряда) от 18:30 часа в книжен център „Гринуич” (бул. „Витоша” 27), София. Книгата ще представят Георги Тошев и Иван Панкев.

Заповядайте!