Никога вече няма да ви е студено! С новата Expedition серия на Fjällräven

Пулсът на времето

Емблематичният модел яке се превръща в серия: за истински студените зими

Галерия | Никога вече няма да ви е студено! С...

Вижте 5 снимки

Сух студ, мокър студ, вятър. Движение, почивка, сън. Що се отнася до студа, няма решение с един продукт, подходящ за всички дейности; имате нужда от система за студено време. Затова, за сезон есен-зима 2020 г. Fjällräven превръща легендарното си яке Expedition Down в цяла серия за студено време. Новата серия Expedition включва дълго яке тип парка за много студено - в моменти на по-малко натоварване или почивка, леко яке тип пухенка за активни ситуации и яке със синтетичен пълнеж, който гарантира топлина във влажна среда. Заедно с оригиналните якета Expedition Down Jacket и якето Expedition Down Lite от 2018 г., серията осигурява функционална топлина във всяка ситуация в природата, така че никога повече няма да почувствате студ. Fjällräven обяснява повече за пригодността на естествения пух спрямо синтетичния, за да отговаря на тези различни ситуации. Можете да научите повече в блога на марката The Foxtrail - тук.

Емблематичното яке

Оригиналното яке Expedition Down е родено от чиста и проста необходимост. По време на жестоко студена зимна експедиция в Северна Швеция преди почти 50 години, основателят на Fjällräven, Оке Нордин, се оказва замръзнал до основи, докато прекарва жалка нощ в ръчно изкопана снежна яма. Тогава той си обещава, че след като изпитанието приключи, ще разработи яке, което прави невъзможно усещането за студ. Реализацията на това обещание е якето Expedition Down, направено от две якета, зашити заедно, за да се сведе до минимум загубата на топлина. От излизането си през 1974 г., Expedition Down Jacket е яке, намерило място в експедиции до Арктика и Хималаите, но също така е затоплилo гърбовете на градските жители, изправени пред мразовити зими и състезателите на Fjällräven Polar, каращи кучешки шейни през Норвегия и Швеция. И за да се погрижи за всички тези различни ситуации на студено време, Fjällräven реши да даде начало на серията Expedition.

Серията Expedition

Създадена не само за да ви топли, цялата серия е изработена с мисъл за устойчивост. Искахме да предложим на ентусиастите на открито по-голяма гъвкавост в нашия асортимент, като спазваме нашите високи стандарти за устойчивост, като същевременно почитаме нашето наследство. Устойчивото производство е приоритет за нас, така че работихме усилено, за да гарантираме, че новата серия Експедиция ще издържа на висок контрол и в това отношение.  

Джеймс Лий, дизайнер във Fjällräven

Всеки продукт е лесен за поправка, лицевите тъкани и облицовките са направени от рециклиран найлон и, както винаги при Fjällräven, пухът е етичен, напълно проследим и тъй като е страничен продукт на хранителната индустрия, няма абсолютно никакво скубане на живи животни, освен това спомага за намаляване на отпадъците. Fjällräven Down Promise, е политика на производство, въведена от 2014 г., осигуряваща спокойствие на потребителите. Пухът на Fjällräven е напълно проследим до ниво ферма. Компанията работи само с един доставчик, който използва съвсем малък ферми. Това минимизира риска и улеснява надзора. Fjällräven знае точно откъде идва пухът и че е с най-високо качество. Упоритата работа на компанията е призната в отчета Textile Exchange’s Material Change Insights Report. Използвайки данни от своята програма Corporate Fibre and Materials Benchmark programme, отчетът посочва Fjällräven като водеща производителна марка със 100% усвояване на препоръчаните методи за намаляване на отпадъците. В допълнение, Fjällräven е първа в списъка на Four Paw’s Cruelty Free Down Challenge, побеждавайки други известни марки в индустрията за outdoor стоки.  

Край на зъзненето! Пет съвета как да ви е топло, независимо от студа

  1. Наслояване - Три до четири слоя осигуряват защита от студ, вятър, сняг и дъжд, и са най-бързият и лесен начин за регулиране на телесната температура, когато сте в дивата природа. Когато сте активни, свалете един слой. Когато сте в покой - дори преди да ви е станало студено - добавете слой.
  2. Блокирайте вятъра - В безветрен ден въздухът около тялото ви се затопля и действа като слой изолация. Ако започне да духа вятър, можете да помахате за сбогом на този топъл слой, който веднага е заменен от нов, студен въздух. Колкото повече духа вятърът, толкова по-студени ставате. За щастие, доброто ветроустойчиво облекло може да блокира връзката между температурата на въздуха и вятъра, и ефекта, който те имат върху кожата ви.
  3. Пийте топла вода - Най-бързият начин да се загреете и от вътре е да пиете гореща течност. Затова заменете студената си вода с гореща или дори опитайте горещ чай с малко захар или мед за затоплящ прилив на енергия.
  4. Подскачайте – движението, под всякаква форма, ще ви помогне да се загреете, но за да накарате тялото си да задвижи кръвта и през крайниците ви, опитайте скокове тип звезда или т.нар. jumping jack.
  5. Прегърнете бутилка с топла вода - Точно както когато сте били дете! Напълнете бутилка за вода (която може да поеме горещи течности) с гореща вода и я сложете в спалния чувал, докато се настройвате за през нощта. Спалният чувал ще бъде приятен и топъл, когато влезете вътре, за да заспите и ще имате топла вода за пиене през цялата нощ.
Искате и вие да сте на топло през студените сезони? Открийте есенно-зимната колекция на Fjällräven на www.fjallraven-shop.bg и в магазина на марката в The Mall, бул. Цариградско шосе 115, София.