Невероятни преживявания и завладяващи емоции по време на турнето National Geographic Kids Клуб „Малки откриватели“ из цялата страна

Събития

Турнето на National Geographic Kids Клуб „Малки откриватели“ за 2020г., премина през 7 града из цялата страна.

Галерия | Невероятни преживявания и завладяващи емоции по време на...

Вижте 16 снимки

Образователната обиколка стартира с гр.Варна (16.08) и продължи с градовете Бургас (22.08), Пловдив (29.08), Стара Загора (12.09), Русе (20.09), Велико Търново (22.09) и София (03.10). Тазгодишната тема бе „Какъв искам да стана, когато порасна?“, която имаше за цел да вплете чрез игри и забавления, многообразни професии, с които децата да опознаят своите интереси и същността на известни професии, за да могат да изберат своя професионален път. Щуро настроение и пъстрота от детски емоции изпълваха вълшебното градче по време на цялото пътешествие.

С любопитен ум, жажда за нови знания и искрени усмивки, децата се впускаха във всяко предизвикателство, което бе подготвено специално за тях във всеки един от партньорските ни кътове и си тръгваха с различни награди, които да им напомнят за приказните изживени мигове.

Генералният ни партньор Банка ДСК, завладя детския интерес със специалното „Колело на късмета“, което представяше 12 различни професии. Децата го завъртаха с любопитство, а то им подсказваше професионалния път, който ги очаква. Развълнуваните деца получаваха текстилна изненада – престилка с избраната професия, която оцветяваха с пъстри бои, водени от своето въображение, след което си я взимаха за спомен. Впускаха се в още забавления, включвайки се в играта „Карти с професии“ и получаваха настолната игра като подарък, за да играят още и още със своето семейство и приятели. По време на цялото турне, всеки участник имаше възможност да се включи в страхотната томбола на Банка ДСК, от която 8 души спечелиха CROSS велосипед, а още трима получиха по една електрическа-скутер тротинетка.

BioGaia представиха професия „микробиолог“ и чрез любопитни факти и специален микроскоп запознаха децата с добрите и лошите бактерии, които населяват стомашно-чревния тракт. Те представиха на децата кои са причинителите на стомашно-чревен дискомфорт и представиха пробиотиците, които се борят успешно с причинителите. Децата си тръгваха освен с усмивка и с необикновени слушалки, фрисби или играчка.

Кът изпълнен с искрящо бели усмивки, това бе Aquafresh и професия „зъболекар“. Там децата разгледаха и опознаваха структурата на зъба и слоевете, от които е изграден той. Придобиваха полезни знания как трябва да се грижат за устната си хигиена и да поддържат зъбите искрящо бели.  Всяко дете получи цвете пъзел за спомен, който да му напомня за важните навици, с които да имаме здрави зъби.

Арома останаха отдадени на здравето на всички нас. Те представиха професия „спортист“ и напомниха на всички колко е важно да бъдем активни и да поддържаме тонуса си, спортувайки. Всеки малчуган се прицели с футболна топка в специалната врата на „Здраве“ и се забавляваше неуморно, докато спортуваше. За да запомнят страхотния ден, всички получиха награда за своето професионално изпълнение.

Професия „полицай“ представи партньорът ни TEDI. Децата се включваха в специално подготвеното забавно трасе и преодоляваха поставените препятствия. С помощта на мечето TEDI научиха значението на най-важните пътни знаци, които са част от пътната обстановка. Достигайки до баскетболния кош и успешно преминаване на трасето, децата получаваха награда - любимото сокче TEDI, което ги зарежда с полезните за растежа витамини С и А. Всеки ентусиаст, преминал ловко и бързо през активността, си спечели по още една награда – бутилка или фенерче.

Арома останаха отдадени на здравето на всички нас. Те представиха професия „спортист“ и напомниха на всички колко е важно да бъдем активни и да поддържаме тонуса си, спортувайки. Всеки малчуган се прицели с футболна топка в специалната врата на „Здраве“ и се забавляваше неуморно, докато спортуваше. За да запомнят страхотния ден, всички получиха награда за своето професионално изпълнение.

Olympus зарадваха дечицата като ги поведоха по вълнуващия път на млякото, подарявайки им неустоимо вкусните си млечни предложения- Choco Energy, Vanilla Energy или Banana Energy. Раздадоха разнообразие от вкусни плодови сокове Olympus и полезен Кефир.

Партньорите ни от А1 показаха, че ученето може да бъде изключително интересно и забавно, и припомниха на всички, че за любовта към знанията няма граници. Те представиха професия „учител“ като пренесоха малките ни откриватели и училището в дигиталния свят. Децата с интерес и силно любопитство впериха поглед към най-новият образователен портал за лесно самообучение -  е-просвета. Детското внимание се прикова от представените видеоуроци, фотогалерии, пъзели, 360- градусови панорамни снимки, анимирани задачи и аудио-записи за чуждоезиково обучение. Децата искрено се забавляваха, докато откриваха нови и нови възможности на електронното училище и се потапяха в дигиталния свят.

При нас в Клуб „Малки откриватели“, децата се лутаха в търсене на професиите, които бяха скрити в специалната ни игрословица.  За нашите малки ентусиасти имаше и игра, в която децата разпределяха животните по континенти и научаваха нови интересни факти за тях.  Всяко дете си тръгна с усмивка и любимото списание в ръка- National Geographic Kids.

По време на цялото турне нашите зелени детелинки намигваха на всеки приятел, който посети вълнуващото ни градче, напомнихме на всички за Еко призивът ни да опазваме природата чиста и да я съхраним зелена и приветлива, за да може общият ни дом да остане такъв, какъвто го обичаме.

Събитието бе част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г.

Благодарим на своите партньори, които по време на цялото пътешествие даряваха радост и с ентусиазъм, и общи усилия подарихме страхотни моменти на децата из цяла България!

Генерален партньор: Банка ДСК

BioGaia

Aquafresh

TEDI

A1

Aрома

Olympus