National Geographic Kids Клуб „Малки откриватели“ посети Ямбол

Пулсът на времето

Тази година град Ямбол отпразнува своя празник заедно с National Geographic Kids Клуб „Малки откриватели“.

В празничния ден всички семейства и деца бяха приветствани с усмивки в градчето на National Geographic Kids, където проведохме специалните образователни и забавни активности за малчуганите. 12 юни премина под звуците на любими детски песни и трепетната забава с много нови знания по най-любимите теми - Екология, Химия и Физика, Технологии, Изкуство, Животиски свят и Активен живот.

По традиция продължихме своята екоинициатива, разпръсвайки зелените ни детелинки с екопослания из градчето и поощрявайки дечицата да запомнят възможно най-много от тях. В екологичния ни кът всяко от тях получи възможността да нарисува своя собствена детелина и да изпише посланията, които помни най-добре. За награда участниците получиха мини саксийки, които да оцветят пъстро, а у дома да засадят с растение, за да помогнат за обогатяването на природата. Допълнително по екотемата им разказахме за предназначението на цветните контейнери за разделно събиране на отпадъци и за помощта, която можем да окажем заедно на околния свят, ако се грижим боклукът да бъде изхвърлян на правилното място.

Не пропуснахме и темата за богатия животински свят, който ни заобикаля и който също трябва да опазваме. Любопитните детски погледи възнаградихме с множество интересни факти за различните видове животни и им разказахме за тези от тях, които са били застрашени от изчезване през годините.

За още по-любознателните участници отправяхме покана да преминат и през технологичния ни кът, където малките откриватели опозваха необятния свят на технологиите и безграничните възможности, които предлагат те на човечеството. 3D технологията определено впечатли децата, но още по-смайващо бе представянето на физичните и химичните експерименти, които се случваха пред очите им в съседство на останалите кътове. Там децата успяха да наблюдават куп впечатляващи опити, свързани с науката и да запомнят редица полезни факти.

Не на последно място по интерес бе и спортният ни кът. Емоциите и веселието там ескалираха непрестанно, а децата едно след друго се втурваха в игрите помежду си чрез забавните спортни активности, които нямаха край!

Вълнението в този ден за града и жителите бе наистина огромно, въпреки времето игрите не спираха, а емоциите бяха невероятни. Благодарим на община Ямбол за доверието, подкрепата и възможността да празнуваме така важния празник на града заедно и да подарим тези приказни образователни мигове на децата.

Казваме си „До нови срещи!“ с тази галерия от спомени за първото ни гостуване в Ямбол и желаем на града просперитет и развитие!

Галерия | National Geographic Kids Клуб „Малки откриватели“ в Ямбол

Вижте 50 снимки