National Geographic Kids Клуб „Малки откриватели“ посети Перник

Пулсът на времето

По покана на Община Перник вълшебното ни образователно градче National Geographic Kids Клуб „Малки откриватели“ гостува на града.

На 19-ти юни приключенията на „Забавна академия“ донесоха невероятна радост за деца и семейства от Перник.

В Клуб „Малки откриватели“ посрещнахме всички наши малки и големи участници с добро настроение и насоки как да участват в образователните активности и да не пропуснат нито една от подготвените забавни игри по темите „Екология“, „Физика и Химия“, „Технологии“, „Изкуство“, „Животински свят“ и „Активен живот“. Музика и широки усмивки изпълваха градчето през целия ден, а невероятни факти и нови знания се трупаха в съзнанието на дечицата.

И този път не пропуснахме екологичното ни посока. Изпълнихме цялото градче със своите емблематични зелени детелини, носещи екопослания и насоки, а децата имаха мисия да запомнят най-много от тях и да ги споделят обратно с нас. Заедно с Еко Партнърс България им помогнахме да научат повече за разделното събиране на отпадъците и ползите от него. Показахме на децата кой отпадък към кой цвете контейнер принадлежи и заедно си обещахме да полагаме малки усилия, за да запазим светът около нас по-чист! Всеки малчуган получи своя саксийка, която оцвети с пъстрите боички на място и прие мисията да посее в нея растение, което да обгрижва с любов.

Допълнително разказахме повече на децата и за богатия животински свят. Споделихме с тях интересни факти за любими видове животни и обогатихме знанията им по темата за застрашение от изчезване видове.

Повече разкази за околната среда и любопитства за планината Родопи сподели пчеличката БИЗЗИ. Тя довери на децата всичко за своя дом Девин и изворът, от който DEVIN mini дарява децата с чиста и свежа вода.

От друга страна смайващият кът на невероятните физични и химични експерименти привличаше мигновено безброй детски погледи. Децата се втурваха с недоумение и любопитство как точно се случват тези чудновати опити пред очите им. След което малките откриватели се отправяха към технологичния кът с нетърпение, за да опознаят света на супер роботите и безкрайните възможности на технологиите. Там успяхме да им подари множество иноватвни знания и да им разкажем за различните методи, които да им послужат в бъдеще.

Всяко от децата в Община Перник пристъпи градчето с широка усмивка, а за да ги запазят все така красиви и бляскави, EO Dent се погрижи с ценни примери и съвети за добри навици за невероятна грижа към устната им хигиена.

И за да бъдат в добро активно здраве, предизвикахме всички от малчуганите да вземе участие в любимите спортни игри, да се раздвижат и да поиграят на воля помежду си! Емоциите в спортния кът бяха забележителни. Децата не спираха да се веселят истински и да се съревновават за победните точки.

За пореден път National Geographic Kids Клуб „Малки откриватели“ изпълни сърцата на стотици семейства и техните деца, като им подари това необикновено изживяване! Щастливи сме, че получихме специалната покана от Община Перник, които искаха да зарадват своите жители и заедно успяхме да подарим тези чудесни образователни мигове на децата от града и техните семейства!

Разгледайте приказната ни галерия от изживяването в град Перник!

Галерия | National Geographic Kids Клуб „Малки откриватели“ в Перник

Вижте 74 снимки