Топ 3 маски за коса с кокосово масло

Пулсът на времето

Динамичният живот е надпревара с времето, за да постигнем добри резултати и успех. В стремежа да съчетаем образование, кариера и семейство често пренебрегваме себе си, живеейки под стрес, хранейки се нездравословно и използвайки случайна козметика. Но тялото ни натрупва дефицит на витамини и минерали. А от това страдат косата, кожата и ноктите.

Косата има деликатна структура. Стоически издържа на всякакви унищожителни процедури, докато не започне да пада, изгубила пигмента и здравословния си блясък. Едва след свършен факт хукваме да търсим най-ефективния шампоан, балсам, серум или маска за коса. Топлинното оформяне със сешоар, преса, честото боядисване с химикали и вредните ефекти на околната среда правят кичурите чупливи и изтощени. Грижата за тях включва подхранване на целия организъм отвътре и отвън, което води до укрепване на космените фоликули и така наречените луковици, в които се намират корените на космите.

Защо да изберем маска за коса с кокосово масло

Всеки косъм е съставен от протеини, вода, пигменти, минерали и липиди. При сухота и косопад трябва да открием нещо специално, което може да компенсира тези съставки и да подобри естествения цвят, да спре загубата на коса и да придаде блясък на прическата. За щастие има начини да защитим косата, колкото и суха, чуплива и увредена да е тя - вълшебното кокосово масло. То намалява загубата на протеин. Има ниско молекулно тегло и бързо се абсорбира. Предотвратява сухота и хидратира. Облекчава пърхота. Действа антибактериално и потиска развитието на гъбички по скалпа. Намалява косопада и елиминира разделянето на краищата.

Кокосовото масло е богато на витамини, аминокиселини, полизахариди, минерални соли, олигоелементи, полифеноли, витамин Е, витамин А, желязо и др. Подхранва корените, предотвратява статичното електричество и чупливостта. Защитава от свободните радикали. Неутрализира голям процент от ултравиолетовите лъчи. Маска за коса с кокосово масло е най-доброто средство за енергизиране на нишките и предотвратяване на загубата им. В сайта на онлайн магазин MAKEUP има над 50 милиона артикула, сред които стотици маски за коса. Ако и за вас времето е скъпоценно, доверете се на нашия избор и вижте кои маски за коса с кокос потребителите на платформата поръчват най-често.

Топ 3 маски за коса с кокос

Протеинова маска за коса с кокосово масло Palmer's Coconut Oil Formula Deep Conditioning Protein Pack запълва увредените зони. Хидратира и подхранва. Съдържа кокосово масло и кокосово мляко, таитянско масло от моной, витамин Е, кератин и копринени протеини. Улеснява разресването. Има антистатичен ефект.

Възстановяваща маска за коса Arganicare Coconut Hair Masque For Dull, Very Dry & Frizzy Hair подхранва и хидратира с арган и кокосово масло. Овлажнява сухите краища и регенерира. Стимулира растежа и добавя феноменална мекота и блясък. Витамин Е, минерали и антиоксиданти поправят уврежданията.

Маска за коса с кокосово масло Novex Coconut Oil Deep Hair Mask е бразилско чудо. Предназначена е за всеки тип коса, включително къдрава, чуплива и суха. Обогатена е с чисто кокосово масло и витамин Е. Ревитализира и изглажда. Прави послушна сухата и непокорна коса. Естествено хидратира, уплътнява и зарежда с блясък.

Балсам с кокосово масло или маска с кокосово масло за коса

Защо да предпочетем маска за коса с кокосово масло пред балсама? Факт е, че балсамът за коса се използва след измиване с шампоан. Обичайното време, за което трябва да остане върху кичурите, е 2-5 минути, преди отмиване. Този толеранс не е достатъчен, за да могат съставките да проникнат навътре в структурата на косата и да се задействат. Нужно е по-дълго време, което ще осигури именно маска за коса. Нормалното време за действие е 10 минути. Поради добрата абсорбция на маслото от кокос тези минути са напълно достатъчни, така че полезните елементи да се усвоят както в скалпа, така и в кутикулата на всеки косъм. Няма опасност кокосовото масло да запуши фоликулите. Неговата структура е деликатна и не омазнява.

Какъвто и да е вашият избор на продукт за коса, в лицето на онлайн магазин MAKEUP винаги можете да разчитате на грижовен партньор и приятел, който ще ви осигури най-богатата гама с продукти и аксесоари за идеалната прическа.