Март 2014

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

Животни героив мартенския брой на National Geographic KIDS
Смели животни герои!

Големите и яки кучета отдавна са си спечелили славата на храбреци. Ами котките? Дали са безпомощни слабаци, неспособни на героични постъпки? Съвсем не. Макар да не изглеждат корави, те проявяват голяма смелост, когато им се удаде шанс. KIDS ти разказва осем истории за животни супергерои.


Спасителна акция „Норки“

Три малките норки остават сирачета. Изгубени и уплашени, те са сам-сами на пътя и започват силно да пищят. Скоро ще бъдат сгазени или ще станат лесна плячка за хищниците Научи как шофьор на камион спасява малките безпомощни норки.


Вулкан!

Вътрешността на Земята е толкова гореща, че скалата омеква и се втечнява. Там, където течната скала – магмата – пробива през пукнатини в земната повърхност, се образуват вулкани. Открий горещи факти за тези удивителни огнени планини.


Диамантената планета

Планетата PSR J1719-1438 b е огромен диамант, пет пъти по-голям от Земята. Преди много време тази планета била звезда – много по-голяма, отколкото е в момента. Днес е останало само нейното диамантено ядро. Това е една от най-красивите и необикновени планети, откривани някога.


Невероятно, но факт

Знаеш ли, че кълвачът може да кълве дървото до 30 пъти в секунда? А известно ли ти е, че тасманийският дявол предизвиква враговете си, като киха? Виж още смайващи факти в рубриката „Невероятно, но факт“.


И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на мартенския брой на National Geographic KIDS.


Родители, посетете страницата на KIDS във Facebook, за да научите предстоящите събития, които организираме за вашите деца.


National Geographic призовава младите изобретатели

„Инженерното предизвикателство за изследователи" приканва децата по света да намерят решения на предизвикателствата, пред които се изправят изследователите на NG в полеви условия. Деца на възраст от 6 до 18 години могат да предложат решения за следните предизвикателства - или само за едно от тях:

Предизвикателство 1: Проектирайте, конструирайте и изпитайте камера, която може да издържи на нападение на животно.
Предизвикателство 2: Проектирайте, конструирайте и изпитайте система, която може да издигне камерата на приблизително 3 м височина и да я спусне невредима, докато вие сте на земята.
Предизвикателство 3: Проектирайте, конструирайте и изпитайте преносим метод за генериране на 1 ват електричество без наличието на електрическа мрежа.

Представилите най-добри предложения ще участват в организирана от NG сесия на Google+ Hangouts, където техните решения ще бъдат изпитани от инженерите на National Geographic.
Предложенията трябва да са изпратени до 1 май, а сесията Google+ Hangouts е предвидена за края на май.
Повече информация ще откриеш на интернет адрес NatGeoEd.org/NGX.

 

Март 2014

Вижте повече

Март 2014