Март 2009

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

към аудиофайловете 

В брой 2 (март 2009 г.) ще откриеш:

Тайният език на вълците в една глутница?
Ако искаш да подслушаш разговора на вълците, трябва да използваш ушите, очите и дори носа си. Вълците общуват помежду си с глас, но също с езика на тялото, както и с миризми. В NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS ще откриеш още, че техните най-близки роднини - кучетата - използват същите начини за общуване... с нас.

10 интересни факта за лондонския Тауър.
Добре се живеело в крепостта Тауър, когато била дворец, и не чак толкова, когато била затвор - особено като си помислиш колко затворници загубили главите си! Днес туристите могат сами да изследват Тауър, който се намира в Лондон, столицата на Великобритания. NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS ти представя 10-те причини, поради които Тауър е бил - и продължава да бъде - страхотно място (стига да не си затворник там, разбира се).

Зрителни измами.
Очите не виждат сами - те изпращат сигнали на мозъка. Мозъкът тълкува информацията и решава какво трябва да се направи. Понякога обаче информацията, която очите изпращат, може да го обърка. Мозъкът прави всичко възможно, за да оправи получилата се каша, но не винаги се справя - както ще разбереш от специално подбраните илюстрации на страниците на NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS.

SOS акция „катериче".
След ужасна гръмотевична буря един човек намерил в гората бебе катериче, което лежало неподвижно на земята. Пострадалото животинче било малка европейска катерица - толкова млада, че козината й едва била покарала, а очите й още били затворени. Грижите на хората спасили сирачето от сигурна смърт. Разказите от тази поредица са пример за всички деца, които искат да научат как може да се помогне на диви животни в беда.

Търсят се рицари.
Трябва да бъдат силни, безстрашни, верни, умни, добри, скромни и умели танцьори. Да си носят бляскава броня. Опитът с дракони е предимство. Заявки се приемат в замъка. Ако ще кандидатстваш за работа като рицар, NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS ще ти разкрие какво търси твоят работодател.


Подарък: плакат на филма „Мисия до Луната".


Още в брой 2:

Историята на изгубения град Помпей

Guiness World Records

Невероятно, но факт!

Изобретения „трепач"

Дивата природа

Смехурко

Еко съвети

English for Kids оставя подбрана част от текстовете в списанието в оригинал, което е хитър начин неусетно да се овладее английски език. Тук можеш да чуеш автентичното английско произношение, а преводът на фразите на български език е поместен на последната страница на списанието.

Март 2009

Вижте повече

Март 2009