„Малки откриватели“ - Зелен живот

Пулсът на времето

Еко-събитието National Geographic KIDS „Малки откриватели“ – Зелен живот развълнува децата в Пловдив.

В дните 26-27 март и 2-3 април National Geographic KIDS „Малки откриватели“ – Зелен живот гостува на Mall Plovdiv и подари вълшебно еко-приключение на малките ентусиасти.

Еко-инициативата събра и развълнува малки и големи с образователните игри, викторини и работилнички, които бяха подготвени специално за тях. Настроението и в двата уикенда бе наситено с пъстри багри от цветовете на дъгата.

В работилничката „Оцвети и засади“ за всеки малчуган бе подготвена индивидуална саксийка, която да изрисува и декорира по свой вкус и в която по-късно да си засади детелина, която да отгледа с любов и внимание у дома.

От образователната викторина „Растителност“ децата имаха възможност да опознаят и научат за част от застрашените цветя и лековитата сила на избрани растения, които ни заобикалят. Разбраха с какво са ценни, как могат да ни помагат и защо трябва да ги пазим и съхраняваме.

В играта „Раздели и помогни“ не пропуснахме да обърнем внимание и на разделното събиране на отпадъците по цветове. Всяко от децата се справи възхитително и отдели отпадаците хартия, стъкло и пластмаса в правилния контейнер.

Не малко от ентусиазираните малчугани се впуснаха с любопитство в работилничката „Изкуство от отпадъци“, където вдъхнаха втори живот на ненужни отпадъци, като сътвориха символични декорации, които да си отнесат за спомен в своя дом.

Във всеки от кътовете кипеше вълшебство от детски ентусиазъм, а след преминаването на всяка от еко-активностите, децата си тръгваха с широка усмивка и още повече любов към природата.

Паралелно по време на нашето събитие, за големите, които пожелаха да бъдат в тон с природата, молът бе организирал друга еко-активност. Всеки можеше да предостави две торби със стари дрехи, които да бъдат рециклирани или преизползвани наново. В замяна участниците получиха GiftCard на стойност 50 лева и възможността да си подарят нещо ново за предстоящия сезон.

Разгледайте галерията от спомени, които събрахме по време на събитието!

Галерия | Еко-събитието National Geographic KIDS „Малки откриватели“ – Зелен...

Вижте 165 снимки