Май Кидс 2024

Списания National Geographic KIDS

Защита на морските костенурки в майския брой на National Geographic Kids България.

Бракониери! Заловени!

Незаконната продажба на яйца от морски костенурки е голям проблем в централноамериканските страни като Коста Рика, където бракониери могат да разрушат до 90% от гнездата на един плаж. Научи как модерна технология защитава застрашени морски костенурки.

Дръзки изследователи

Трима изследователи на Nat Geo споделят своите вълнуващи преживявания – биолог, който изследва паяци по целия свят, приматолог, който изучава кафявите ревачи (вид маймуни) в Югоизточна Бразилия, и археолог, който изучава човешки останки от археологически обекти.

Торта изненада

Според майсторите сладкари най-хубавото в една торта не е изяждането й, а моментът, в който я доставят на клиентите и предизвикват възхищението им. Майсторите прилагат страхотни трикове, за да направят свръхреалистични своите сладкиши. Тук някои сладкари ни издават своите тайни.

Тайните на Стоунхендж

Древни камъни образуват кръг сред тревиста равнина. Преди хиляди години хората издигнали паметника така, че да е ориентиран точно по слънцето. Но защо хората построили каменния кръг, наречен Стоунхендж? Това продължава да е една от най-големите загадки на света. Може ли ново откритие да помогне за разрешаването й?