Май Кидс 2022

Списания National Geographic KIDS

Забавачка за жирафи в майския брой на National Geographic Kids България

Забавачка за жирафи

Когато женските жирафи отглеждат своите малки, те си правят ясла – малко стадо от няколко възрастни животни, част от тях роднини, и техните бебета. Научи как някои от жирафките могат да се грижат за малките, докато другите мами си търсят храна.

Син вулкан

Нощният мрак е непрогледен. Но тъмните склонове на хълмче в кратера на вулкана Кава Иджен в азиатската страна Индонезия са осветени като коледна елха. Туристите се стичат към вулкана, за да видят нещо, което прилича на светещи реки от синя лава. Разбери защо това странно изригване предлага смайващо шоу.

Тайните на динозаврите

Благодарение на технологии като лазерите, триизмерните модели, рентгеновите лъчи и роботиката учените правят невероятни открития как всъщност са изглеждали динозаврите и какво поведение са имали. Виж три изненадващи динозавърски открития, направени от учените с помощта на модерните технологии.

Смайващи факти

Знаеш ли, че нощната пеперуда атлас плаши своите врагове с крилете си, приличащи на глави на кобри? Чувал ли си, че от паяковата коприна може да се правят струни за цигулка? А известно ли ти е, че преди 56 млн. години конете били големи колкото домашни котки?Прочети още главозамайващи факти в рубриката „Невероятно, но факт!“.