Май 2015

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

Древен динозавър гигант в майския брой на сп. National Geographic KIDS
 

 

Находка – спинозавър!

Спинозавърът живял преди около 100 млн. години, през кредния период. Населявал днешна Сахара в Северна Африка. Дълги години бил известен с огромните си размери и уникални шипове. Но учените осъзнали, че става дума за много специално същество, когато открили данни, че този динозавър се бил приспособил към живот във вода. NG KIDS ще ти разкаже как палеонтолозите се натъкнали на следите и разгадали тайните на този свиреп хищник.


Невероятно, но факт

Знаеш ли, че мравката пират има на главата си черни петна, които приличат на превръзки за око? А известно ли ти е, че по-малко от двама души от всеки 100 на света се раждат с червена коса? Виж още смайващи факти в рубриката на NG KIDS „Невероятно, но факт“.


Спасителна акция „Слонче“

Ужасеното слонче се върти около падналото тяло на майка си в горещата суха пустош на африканската държава Кения. Простреляна от бракониери, слоницата не може да се изправи и състоянието й се влошава. Без грижите й слончето няма да може да се храни и ще стане лесна плячка на гладните лъвове. Шансовете му да оцелее драстично намаляват. Прочети в NG KIDS как хората помогнали на осиротялото животно да си намери нов дом.


Фотографи на диви животни

Да снимаш домашния си любимец и да направиш добра снимка на диво животно са две много различни неща. За да получат невероятни снимки, фотографите често се вслушват в дивото в себе си те мислят и дори се държат като своя обект. Независимо дали дебнат смъртоносни змии или игриви маймуни, творците трябва да са дръзки – но и да знаят кога да стоят настрана. Шестима фотографи на диви животни разказват пред NG KIDS историята на своите удивителни кадри.


Направи си пеперудена градина

Напоследък не е трудно да пропуснеш какво се случва навън. Толкова сме погълнати от екраните пред очите ни, че просто забравяме колко невероятен и прекрасен е светът около нас. Природата ще те направи по-здрав и по-умен, но и ще събуди твореца в теб. NG KIDS ще ти помогне да откриеш природата, като те научи как да си направиш градина за пеперуди.


И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на майския брой на National Geographic KIDS.Родители, посетете страницата на KIDS във Facebook, за да научите предстоящите събития, които организираме за вашите деца.

Май 2015

Вижте повече

Май 2015