Май 2013

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

Необикновени жабив майския брой на National Geographic KIDS

 

Тези луди, луди жаби!

Почти 6000 вида жаби подскачат, ровят, катерят се, плуват и дори летят в екзотични екосистеми по цял свят. Представяме ти десет жаби и техните коронни номера в живота.

Спасителна акция „Скункс"

Осиротяло бебе скункс получава помощ от хора, преди да се върне в природата.

Погрешни митове за динозаври

Някои представи за динозаврите изобщо не са верни, но хората още вярват в тях. Нови данни помагат на учените да разрешат стари загадки и заблуди.

Носорози се возят с хеликоптер

Всеотдайни учени и мощен хеликоптер пренасят тези застрашени животни, за да образуват ново стадо в области, където носорозите вече са изчезнали.

Невероятно, но факт

Знаеш ли, че влюбените комари жужат в съзвучие? А известно ли ти е, че кравата може да изпие цяла вана вода за един ден? Виж още смайващи факти в рубриката „Невероятно, но факт".

Слон свири на хармоника

Азиатската слоница Шанти си има любимо хоби - да свири на хармоника. Гледачите в зоопарка й дали инструмента, за да не скучае. Слоницата сама се е научила и вече обожава да го прави.

Подарък: Плакат „Невероятни жаби".

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на майския брой наNational Geographic KIDS.

Родители, посетете страницата на KIDS във Facebook, за да научите предстоящите събития, които организираме за вашите деца.

Май 2013

Вижте повече

Май 2013