Май 2012

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

Чудният живот на морските костенуркив новия брой на National Geographic KIDS
 

Чудният живот на морските костенурки

в новия брой на National Geographic KIDS


Чудният живот на 7 вида морски костенурки Може би си мислиш, че всички морски костенурки са еднакви? Вярно, всички имат черупки и плавници. Но макар и всичките 7 вида да са застрашени и уязвими, всеки един си има свои особености. Тук ще разбереш какви са те.

Удивителни животни Възможно ли е прасе да се мисли за куче? Оказва се, че да! Виетнамското прасе Луи се държи повече като куче, отколкото като прасе. Като малко прасенце обичал да гледа как стопанката му дресира състезателни кучета да прескачат препятствия. Скоро обаче му омръзнало само да гледа.

Спасителна акция „Червен рис"

Червено рисче на няколко седмици остава сам-само. Майка му е изчезнала, може би ударена от кола. KIDS ще ти разкаже как благодарение на семейство домашни котки и на хората малкият рис се подготвя за самостоятелен живот и се връща в естествения си дом - дивата гора.

Живот с лъвовете

Животът на масаите се върти около отглеждането и опазването на добитъка. По-рано лъвовете рядко ги нападали. Сега се случва по-често - тъй като днес в Кения живеят повече хора. Някои, като масаите, се преселват в райони, където има лъвове. Така територията на лъвовете намалява и те няма къде да ловуват. KIDS ще ти разкаже как хора и лъвове се опитват да живеят като добри съседи.

Подарък: Плакат „Лъвче"

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на майския брой на National Geographic KIDS.

Май 2012

Вижте повече

Май 2012