Май 2011

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

 

Невероятни животни хибриди в новия брой на
NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS БЪЛГАРИЯ

Лъв + тигър = лигър!    Голямата котка от корицата на NG Kids България е лигър - рядка кръстоска между лъв и тигрица. Днес на света тези хибриди са по малко от 30. Приличат на огромни лъвове, с рошава грива, но с козина на ивици. Реват като лъвове и пухтят като тигри. Порастват значително по-големи от родителите си - възрастен лигър може да тежи около 450 кг, а на дължина да надхвърли 6,7 м. NG Kids България ще ти разкаже откъде са се взели лигърите и кой се грижи за тях.

Удивителни животни    Само хората ли могат да рисуват? В зоопарка в Оклахома дали възможност на животните да упражнят всестранните си таланти. Така черният носорог започнал да рисува с издадената си горна устна. А африканският сив папагал да създава шедьоври с нежни щрихи, държейки четката с клюн. NG Kids България ще те запознае с животните художници от зоопарка.

Моето любимо хоби    За всички почитатели на скейтбординга: знаеш ли, че без сърф нямаше да има скейтборд? А известно ли ти е, че първите скейтбордисти преди около век започнали да се пързалят на дървени кутии, с прикрепени колелца от ролери. И че дълго време колелцата са били от вид глина. От този брой NG Kids България започва нова рубрика, по идея на читателите си „Какво знам за моето хоби".

„Кунг фу панда 2"    В новия филм „Кунг фу панда 2" закръглената гигантска панда По се завръща, за да защити Долината на мира. На помощ й се притичва Яростната петорка - Змията, Маймуната, Богомолката, Тигрицата и Жеравът. NG Kids България ще ти разкрие доколко тези майстори на бойните изкуства приличат на истинските животни.

Бонус: Плакат на филма „Кунг фу панда 2"

 

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на мартенския брой на NG KIDS България.

English for Kids. Подбрана част от текстовете в списанието са оставени в оригинал, което е хитър начин неусетно да се овладее английски език. Преводът на фразите на български език е поместен на страница 36 в списанието.

 

Май 2011

Вижте повече

Май 2011