Май 2009

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

към аудиофайловете 

Участвал ли си някога в подводно сафари? Но не, за да ловуваш животни, да се върнеш с трофеи и да се хвалиш пред приятелите си. Става дума за пътешествие в най-големите водни басейни на Земята, организирано от NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS, за да се запознаеш с невероятните същества, които ги обитават. За да се научиш как да ги пазиш. И за да разкажеш наученото на приятелите си.

Северен Атлантически океан. В началото на подводното приключение ще станеш свидетел на спасяването на делфин афала, изпаднал в беда по вина на хората.

Карибско море. Ще се гмурнеш сред пъстрите коралови рифове и рибки край бреговете на Белиз, ще се удивиш колко прозрачна е водата там и ще разбереш защо е толкова бистра.

Индийски океан. После ще навлезеш в царството на световните шампиони по плуване - кожестите костенурки, и ще научиш за тяхното ежегодно състезание.

Край бреговете на Западна Австралия. Тук ще се срещнеш лице в лице с най-голямата риба в света - китовата акула.

Край бреговете на Антарктида. Облечи се добре, за да слезеш на брега при императорските пингвини.

Северен Тихи океан. Приготви се да направиш компания на група морски видри, плуващи сред гора от кафяви водорасли.

Северен ледовит океан. Тук пътешествието ти ще завърши, докато слушаш загадъчните песни на китовете белуга.

В майския брой на NG KIDS България ще ти разкажем още за новия филм „Нощ в Музея 2" (продължение на филма от 2006 г.) Ще научиш как злият фараон Камунра иска да открадне вълшебната плочка, за да завладее света. И как Лари и неговите прочути приятели успяват да го спрат. И което е по-важно - кои са истинските герои, вдъхновили създаването на филмовите герои? NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS ще потърси отговорите зад кулисите.

Подарък: плакат на филма „Нощ в Музея 2".

И още много интересни идеи, факти и забавления на страниците на NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS България.

English for Kids оставя подбрана част от текстовете в списанието в оригинал, което е хитър начин неусетно да се овладее английски език. Тук можеш да чуеш автентичното английско произношение, а преводът на фразите на български език е поместен на последната страница на списанието.

Май 2009

Вижте повече

Май 2009