Копнежът по приключението е движещата сила на Делвин Генди, млад изследовател на National Geographic

Цивилизация Наука

Делвин Генди се развива в много области – началото на пътя си е положил като тийнейджър.

Галерия | Копнежът по приключението е движещата сила на Делвин...

Вижте 7 снимки

Фотограф, катерач, приключенец, археолог и антрополог Девлин Генди води донкихтовски начин на живот. Страст на младият изследовател на National Geographic е изучаването и съхраняването на скалните рисунки на местните американци. Той е израснал в планините Санта Моника в Калифорния, а желанието да изследва древните рисунки се поражда у него след като прекарва девет месеца в Патагония.

Докато обикаля планините през следващите години Генди установява, че има индиански места, които трябва да бъдат документирани, снимани и защитени. Той печели стипендия към National Geographic за изследване на територия обитавана от чумашите. Това са били няколко племена, живели по калифорнийското крайбрежие между Малибу и Сан Луис Обиспо и стигали до Грейт Сентръл Вели.

Голяма част от работата на Генди включва изследване на отдалечени и непознати места в Калифорния. Една от най-интересните находки на които е попадал са чумашки рисунки в Малибу. Според тях лос, местен вид за Калифорния, който доскоро бил считан за изчезващ вид, някога е обитавал планините на Санта Моника и земите около Лос Анджелис.

През ноември Генди планира да тръгне по следите на изследователя Ърнест Шакълтън в Южна Джорджия, да пътува отново до Перу и да продължи археологическата си дейност.