Историята зад емблематичния модел Abisko Midsummer панталони на Fjällräven

Пулсът на времето

Как един британски дизайнер успя да реализира идеите си в Швеция, създавайки екипировка за поколения напред

Джеймс Лий, дизайнер на облекла в компанията Fjällräven, винаги е обичал изкуството, a като негова муза той посочва природата. Поради това преди 3 години той взима съдбоносното решение да се премести в Швеция и да приложи на практика своите дизайнерски умения във Fjällräven. Джеймс бе целеустремен да използва своите таланти, за да предложи на природните ентусиасти модели екипировка, които ще допълнят преживяването им на открито и ще ги накарат да обикнат природата още повече. Неговата история е доказателство за това колко е важно зад всеки един проект да стои страстта и мотивацията да създаваш нещо, неподвластно на времето. Като отдаден член на дизайнерския екип на Fjällräven, отговорен за създаването на награждаваната серия трекинг екипировка Abisko Midsummer, Джеймс споделя своята история, в която мечтите се превръщат в реалност.

От Линкълншир до Йорншьолдсвик

Джеймс прекарва своето детство сред природата и тучните поляни на провинцията Линкълншир във Великобритания. Миналото му е белязано с безбройни преходи и къмпинги из диви, гористи местности на места като Перу, където той често е посещавал своя брат.Професионалната му кариера е плод на неговото обучение в сферата на изкуството и дизайна, които той след това успешно съчетава с любовта му към природата. Лий решава, че иска да посвети своята кариера на това да прави дрехи, предназначени за природните ентусиасти, но и да открие свой съмишленик в лицето на компания, с която споделят общи ценности за любов към природата и устойчиви практики. Така съдбата го среща с шведската Fjällräven. Именно по време на презентацията на бранда за панталоните Keb, също емблематични и обичан модел екипировка, Джеймс вижда с каква страст работят дизайнерите на бранда, през колко проучвателни етапи минават и колко високи цели и стандарти си поставят преди да лансират продукт на пазара.

Началото на Abisko Midsummer

Формата следва функционалността. Това е основният принцип, на който Джеймс и дизайнерският екип стъпват при проектирането на серията Abisko Midsummer. “Във Fjällräven ние поставяме огромно значение върху комфорт, кройка и функционалност. Вземаме тези три неща под внимание на всеки един от етапите на проектиране на даден модел. Зад един вече готов продукт стоят безброй тестове, ревюта и анализи. Процесът може да отнеме 1-2 години, че дори и повече в зависимост от иновативните техники, които искаме да приложим“, коментира Лий относно работата на дизайнерският екип.

Годините усилия, положени в проектирането на перфектните трекинг панталони за топло време се отплащат, когато през 2020 година Fjällräven печели златото на организацията ISPO (Международна изложба за спортни дрехи и спортна мода), благодарение на наскоро лансираните панталони Abisko Midsummer. Тайната зад успеха на екипа се крие в използваната прекроена материя G-1000 Air Stretch. С нея трекинг панталоните са едновременно достатъчно леки и проветриви за летните дни в планината, но и издръжливи за променливите условия.

Новото попълнение за 2021 година

Трекингът през пролетта и лятото има своите специфични изисквания, що се отнася до намирането на функционални, трайни и дълголетни дрехи и оборудване. Тази година многократно наградените панталони Abisko Midsummer на Fjällräven вече са налични във вариант с цип. Комбинирайки материята G-1000 Air Stretch и еластична полиестерна тъкан, панталоните са леки, побират се в раницата и осигуряват добро проветряване. С циповете над коленете те може да се трансформират в шорти без да губят усещането за комфорт. Това е вероятно най-добрият панталон за трекинг при топло време и е перфектен за пътешественици, които не искат да носят тежки товари. Abisko колекцията предлага разнообразие от модели, подходящи за всеки любител на природата, а моделите продължават все така да отговарят на високите стандарти на Fjällräven по отношение на устойчив живот.

Не позволявайте на променливото време да ви попречи на летния трекинг! С моделите екипировка на Fjällräven ще бъдете подготвени за всяка ситуация! Можете да ги откриете на сайта на марката www.fjallraven-shop.bg или в магазина им в The Mall, етаж 0.