Февруари 2014

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

Любовта в царството на животните във февруарския брой на National Geographic KIDS
 Обичат ли се животните?

По-рано учените твърдяха, че любов има само при хората. Сега вече не са толкова сигурни. Днес специалистите смятат, че чувства като любовта са заложени в мозъците на животните още по рождение. И тези чувства управляват поведението им. Както и хората, животните също се чувстват добре, когато обичат някого. Тук ще откриеш шест трогателни истории за любовта при животните.


Спасителна акция „Бухал“

Отнесени от гнездото през една ветровита нощ, две бебета бухалчета се гушат в основата на огромно дърво. Пролетната утрин е студена и колкото и да се притискат едно в друго, двете малки птици не могат да се сгреят без майчината топлина. Научи как находчиви доброволци връщат двете бухалчета на родителите им.


Най-яките влакчета на света

Скоростните влакчета се въртят по завоите и се засилват по отвесни участъци, като предлагат същите тръпки, каквито вероятно изпитват пилотите във Формула 1. Всички влакчета са забавни, но тези, за които ще ти разкажем, използват нови технологии и природни сили, за да стигнат до краен предел. Научи още за 5 от най-високите, най-бързи и най-лудешките влакчета на света и за науката зад тях.


Загадката на каменните великани

Странна армия от великани се е строила по бреговете на далечен остров в Тихия океан. Фигурите, опасали Великденския остров, всъщност са гигантски камъни, издялани във формата на човешки фигури. Статуите от векове „охраняват“ бреговете. Но дори и жителите на острова не са сигурни как са се озовали там. Учени детективи разследват тази историческа загадка – тръгни и ти с тях.


Невероятно, но факт

Знаеш ли, че звукът се движи 17 пъти по-бързо през стомана, отколкото във въздуха? А известно ли ти е, че благодарение на гигантските си уши фенекът може да чуе мънички насекоми под земята? Виж още смайващи факти в рубриката „Невероятно, но факт“.


И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на февруарския брой на National Geographic KIDS.Родители, посетете страницата на KIDS във Facebook, за да научите предстоящите събития, които организираме за вашите деца.

Февруари 2014

Вижте повече

Февруари 2014