Февруари 2012

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

Тайните на снежния леопард в новия брой на National Geographic KIDS
Тайните на снежния леопард

Снежните леопарди живеят в 12 страни в Централна Азия. Ареалът им покрива повече от 5 млн. кв.км - приблизително половината площ на Гренландия. И въпреки че снежните леопарди живеят в някои от най-непристъпните планински райони на Земята, най-голямата заплаха за тяхното оцеляване са хората. KIDS ще ти разкаже как новите технологии помагат на хората да спасят тези големи котки.

Първият приятел на... гепарда!

Любимата рубрика за невероятните приятелства между животните продължава със затрогващата история на един малък гепард и неговия другар - кученце лабрадор. В дивата природа такава дружба е почти невъзможна. Прочети още в новия брой на KIDS.

Котарак крадец!

Котаракът Дъсти е просто пухкав домашен любимец. Той има славата на най-ловкия крадец в квартала. Обикаля дворовете и влиза неканен в чуждите къщи. Когато види нещо, което му харесва, просто го отмъква - със зъби. Истински неуловим четирикрак бандит! KIDS ще ти разкаже и други забавни истории за удивителни животни.

Оцелели от цунами

Миналата година Япония пострада от силно земетресение и унищожителни вълни цунами - водни стени с височина до 9 м, които връхлетяха брега и проникнаха на 10 км навътре, помитайки всичко по пътя си. Насред хаоса много хора били разделени от своите домашни любимци. KIDS ще ти разкаже как любителите на животните помогнали на много домашни любимци и диви животни, изпаднали в беда след цунамито.

Разказ за паяците

На света са известни около 40 000 вида паяци. Тези малки хищници с осем крака могат да бъдат тъкачи, пирати и дори гладиатори. Те живеят почти навсякъде, но не трябва да ги бъркаш с насекомите. Прочети KIDS, за да научиш каква е разликата и как паяците допринасят за равновесието на живота на Земята.

Бонус: Плакат на новия филм „Мъпетите"

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на февруарския брой на National Geographic KIDS.

 

Февруари 2012

Вижте повече

Февруари 2012