Февруари 2011

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

Как да мислиш като тигър в новия брой на NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS БЪЛГАРИЯ

Светът през очите на голямата котка. Тигрите са любимите животни на целия свят - това показва допитване до хората в 73 държави. Въпреки това са толкова редки, че в дивата природа са останали едва около 3500 от тях. Проблемът е, че горите са пусти. Хората са изтребили елените, дивите свине и дивите говеда, които тигрите ловуват. Без храна тигрите не могат да оцелеят и да се размножават. -- те просто изчезват. Ако проникнем в мислите на тигъра, може би ще успеем да спасим вида му. Виж разказа за тигрите на страниците на NG Kids България.

Плъх краде от леопард. В зоопарка ф в Харфордшир, Англия, било време за хранене и едно плъхче се промъкнало в клетката на леопардката Шийна, грабнало парче сурово месо и го загризало. Ужасените посетители си помислили, че гризачът ей сега ще се превърне в ордьовър. Но голямата котка се оказала по-плашлива. Тя се стреснала, отскочила настрани. А когато събрала кураж, лекичко го побутнала, подушила го и го оставила на мира. Всъщност  леопардите не ловуват плъхове. Обикновено леопардът просто не забелязва плъха. Прочети още забавни истории за удивителното поведение на животните на страниците на новия брой на NG Kids България.

Моряци спасяват куче, отнесено в морето. Никой така и не разбрал как едно куче се озовало пленено върху парче лед в буйната полска река Вистула. Два дни то се носило по течението. Лапите му замръзнали. Било изтощено, гладно и мокро до кости. Хората от брега не успели да му помогнат. Изпадналото в беда животно се озовало в ледените води на Балтийско море и всички си помислили, че вече няма шанс да оцелее. Тогава го видели моряците от изследователския кораб „Балтика" .Те пуснали надуваема лодка и го спасили. Днес кучето е член на екипажа на кораба „Балтика" и дори носи неговото име - Балтик.

Бонус: плакат (Тигър, най-големият представител на семейство Котки)

Във февруарския брой на NG Kids България ще откриете как да превърнете най-обикновени предмети в любовни послания по случай деня Деня на влюбените и къде се намира единствената в света детска градина за гигантски панди. И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на NG KIDS България.

English for Kids. Подбрана част от текстовете в списанието са оставени в оригинал, което е хитър начин неусетно да се овладее английски език. Преводът на фразите на български език е поместен на страница 39 в списанието.

 

Февруари 2011

Вижте повече

Февруари 2011