Февруари 2010

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

към аудиофайловете

РАЗКАЗИ ЗА ЛЮБОВТА ПРИ ЖИВОТНИТЕ В НОВИЯ БРОЙ НА
NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS БЪЛГАРИЯ

Любов завинаги. Примерите за вярна любов в света на животните са много. Дори много повече, отколкото хората си мислят. Прочети разказите в NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS и сам прецени дали само ние, хората, имаме право да празнуваме Деня на влюбените. Бонус: плакат „Делфини".

Завръщането на канадския рис. Някога в американския щат Колорадо имало много рисове. Но през последните десетилетия дивите котки изчезнали. Сега учените се опитват отново да заселят рисове в Колорадо и усилията им се увенчават с успех. От страниците на NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS ще научиш придирчиви ловци ли са рисовете и виновни ли са зайците за тяхното намаляване.

Развенчани митове. Вярно ли е, че дъвката ще остане в стомаха ти 7 години, ако случайно я глътнеш? Тази история е един от много „градски митове", измислени, за да накарат хората да се държат прилично. И тъй като били разказвани безброй пъти, дори някои възрастни повярвали в тях. NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS ще ти разкаже истината за 5 суперстранни твърдения.

Удивителни животни. Как би нарекъл мечок, който се къпе в басейна ти, храни се на масата ти и ти краде шапката? Мислиш ли, че е възможно да се шинира крило на пеперуда? Имаш ли представа в колко тясно пространство може да се напъха един двуметров октопод? Три удивителни истории за не по-малко удивителни животни, разказани в NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS.

NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS България ще ти разкаже също за 14-годишния Брендън, който е висок над 2 метра, както и за Солус - най-гигантското градинско джудже в света. И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления и кръстословици на страниците на NG KIDS България.

English for Kids оставя подбрана част от текстовете в списанието в оригинал, което е хитър начин неусетно да се овладее английски език. Автентичното английско произношение може да се чуе на интернет адрес: http://kids.nationalgeographic.bg/., а преводът на фразите на български език е поместен на страница 38 в списанието.

Февруари 2010

Вижте повече

Февруари 2010