Февруари 2009

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

към аудиофайловете 

В брой 1 (февруари 2009 г.) ще откриеш:

Пумата и нейните пет хитрини. Не е чудно, че някои индианци смятат пумите за най-добрите ловци в природата. Тези котки могат да правят скокове с дължина на автобус, да сменят посоката си във въздуха и да побеждават четири пъти по-големи от тях животни. В NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS ще откриеш пет причини, поради които пумите се нареждат сред най-ловките хищници в света..

Удивителни истории за животни герои. Дали има животни, които биха положили старание да спасят живота на друго същество? Някои специалисти твърдят, че това е напълно невъзможно. Но публикуваните в списанието истории за героизъм, проявен от домашни любимци, сякаш показват обратното. Сам ще се убедиш от трогателните разкази за животни герои.

Най-щурите къщи на света. Чудел ли си се някога какво ли е да те глътне акула? Ако да, трябва да отидеш в Мексико Сити, за да видиш къщата на архитекта Хавиер Сеносиайн, оформена като свирепата риба. А какво ще кажеш за къща, поместена в самолет, или под земята, или кацнала на седем дървета?! NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS ще ти разкаже за пет необикновени жилища, построени и обитавани от обикновени хора.

SOS акция „морски слон". Изоставено само на пясъка, едно морско слонче гледало как 9-метровите вълни се разбивали на брега, все по-наблизо и по-наблизо, докато най-накрая една особено силна вълна го завлякла в океана. То било толкова малко, че още не знаело да плува. С помощта на хората тюленчето било спасено и дори станало ученик в рибното училище. Разказите от тази поредица са пример за всички деца, които искат да научат как може да се помогне на пострадалите диви животни.

Истината за мишлето Десперо. Средновековна мишка спасява принцеса в беда. NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS ще ти разкрие кое във филма за Десперо е истина и кое го има само в приказките.
Подарък: плакат на филма „Легендата за Десперо".

Още в брой 1:

Финал на конкурса за детски рисунки , обявяване на победителя и на темата на поредния конкурс.

Guiness World Records
Невероятно, но факт!
Изобретения „трепач"
Дивата природа
Смехурко
Еко съвети

English for Kids оставя подбрана част от текстовете в списанието в оригинал, което е хитър начин неусетно да се овладее английски език. Тук можеш да чуеш автентичното английско произношение, а преводът на фразите на български език е поместен на последната страница на списанието.

Февруари 2009

Вижте повече

Февруари 2009