Едно-друго за... близнаците

Цивилизация

Имат еднакъв поглед и еднакъв цвят на косата. Единият може да е свит, а другият - общителен. Отговорът на въпроса защо еднояйчните близнаци се различават, може да разкрие много за всички ни.
© От Питър Милър; Снимки:Джоди Коб

Галерия | Едно-друго за... близнаците

Вижте 14 снимки

 

Малкият американски град в щата Охайо Туинсбърг (от twins - англ. близнаци) е наречен така от двама близнаци преди близо два века. Всеки първи уикенд на август тук се събират хиляди близнаци.
Те пристигат за Фестивала на близнаците - тридневен маратон от конкурси и състезания за най-голяма прилика, който се е разраснал до едно от най-големите събирания на близнаци в света.
Дейв и Дон Улф идват на фестивала от години. Както повечето близнаци, които го посещават, те обичат да прекарват времето си заедно. Всъщност през последните 18 години 53-годишните шофьори на камион, чиито еднакви бради стигат до гърдите им, са шофирали заедно около 5 млн. километра, превозвайки какво ли не - от памперси до консерви супа. Докато единият е на волана, другият дреме на леглото зад него. Слушат едни и същи кънтри и госпъл радиостанции и на път се хранят с едно и също меню от пеперони, ябълки и меко сирене чедър. През свободните дни ходят заедно на лов или за риба. Този начин на живот им допада.
„Сигурно защото сме близнаци" - казва Дон.

Януари 2012

Вижте повече

Януари 2012