Дивите живописни реки на Америка – галерия

Природа Околна среда

Преди малко повече от 50 години в САЩ е приет Законът за националната система за дивите и живописни реки, чиято цел е да защити особено значимите и красивите.

Галерия | Дивите живописни реки на Америка – галерия

Вижте 11 снимки

Годината в която е изобретена „лава лампата“, в която започва войната във Виетнам и в която е убит Мартин Лутер Кинг е време на дисхармония и разделение. Но през 1968 г. е постигнато и едно важно съгласие.

Река в Канада изчезна за четири дни

Вижте повече

Река в Канада изчезна за четири дни

За първи път в съвременната история учени наблюдаваха как цяла една река изчезва само в рамките на четири дни. Този феномен, наречен "пиратство на реки", представлява...

Преди 50-години президентът Линдън Джонсън подписва Закона за националната система за дивите и живописни реки, чиято цел е да защити особено занчимите и красивите. Пет федерални агенции, включително Службата за националните паркове, успяват да защитят цели територии и да гарантират водите на реките да текат свободно, без да бъдат засегнати от предприемачеството.

Галерия | Пресъхващи реки - галерия

Вижте 14 снимки

Днес над 200 реки в САЩ са със статут „диви и живописни“, макар все още да има много какво да се прави. За отбелязването на половин век защитени води в тази галерия са представени десет от дивите и живописни реки на Америка.