Дивачета 3D

България

Най-новият научнопопулярен филм в IMAX мрежата идва в София през септември.
 

„ДИВАЧЕТА" ИДВА НА IMAX3D В СОФИЯ ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ

Филмът на Warner Bros, създаден ексклузивно за гигантския екран, е най-новият научнопопулярен филм в IMAX мрежата

Изключително успешната в САЩ научнопопулярна продукция „Дивачета 3D" (Born to be Wild), развълнувала и критиците, и публиката, от 2 септември ще могат да преживеят и българските зрители в IMAX Cофия. Вълнуващото приключение на осиротели животни в Кения и Борнео влиза в есенния репертоар на киното наред с холивудски продукции като „Последен изход  5", „Жива стомана" и „Зараза" и след многократни запитвания на IMAX фенове от цялата страна.

Taзи история е като приказка, само че е напълно реална и още не знаем как ще завърши. „Дивачета 3D" е филм за необикновено силна връзка между хора и животни. Това е история за  любов и себеотдаване. Бебета слонове и орангутани са загубили своите семейства и  оцеляването им на Земята е застрашено. Две необикновени жени са посветили живота си на спасяването и грижите за осиротелите  дивачета. Д-р Бирюте Мари Галдикас е отдадена на  орангутаните в джунглите на Борнео. Мадам Дафне М. Шелдрик се грижи за слонове в  сухата савана. Заедно с екипите си те дават втори шанс на сирачетата да пораснат и да бъдат свободни.

Животните в тази история толкова много приличат на нас. Искат да растат свободни и да отглеждат децата си в сигурна среда. Ако ги оставим да изчезнат от Земята, част от нас също ще изчезне. Тези дивачета са получили втори шанс за живот, но дали ще изживеят живота си щастливо зависи само от нас.

Dокументалният  филм  ще ни пренесе в красивата природа на Кения и Борнео, ще докосне сърцата ни, но и нещо повече - ще ни превърне от  пасивни наблюдатели в хора, загрижени да спасят природното богатството на Земята.

"Прекарахме толкова много време с осиротелите слонове и орангутани. Това промени живота ми завинаги, казва продуцентът и сценарист Дрю Фелман. "IMAX 3D ми позволява да споделя преживяното усещане с публиката.  IMAX технологията направо пренася зрителя в кадъра, в живота и борбата за оцеляване на тези удивителни създания".

„Дивачета 3D" е филм на Warner Brothers Pictures and IMAX Filmed Entertainment.

Партньор на „Дивачета" в България е фондацията за защита на животните „Четири лапи".

Август 2011

Вижте повече

Август 2011