Декември Кидс 2022

Списания National Geographic KIDS

Градът на пингвините в декемврийския брой на National Geographic Kids България

Толкова много пингвини!

Над един милион пингвини на Адели се клатушкат към океана и обратно по натоварените магистрали, които кръстосват Опасните острови в Антарктида. Трафикът е задръстен и шумен, но доскоро дори не се знаеше за съществуването на тази метрополия. National Geographic Kids ти разказва как една новооткрита огромна колония помага на учените да разберат защо пингвините на Адели са върхът.

10 щури изобретения

Ако си алергичен към котки, но въпреки това ги намираш за очарователни, може би ще пожелаеш да „осиновиш“ Марскет – бионично домашно животно. Също като истинските котки Марскет реагира на докосване и глас, като се гъне, ако я погалиш, и мяука, ако й говориш. National Geographic Kids ти представя 10 супер умни джаджи, роботи и возила, които могат да променят живота ти.

7 факта за подаръците

Знаеш ли, че опаковъчната хартия била изобретена в Китай преди около 2000 години? Чувал ли си, че 86% от хората предпочитат да подаряват, а не да получават подаръци.? А известно ли ти е, че в много култури се смята за учтиво да приемеш подаръка и с двете ръце? National Geographic Kids ти предлага любопитни факти за подаръците в рубриката „Влез бързо в час!“.

Тест за родители

Какво виждали ацтеките в шарките по повърхността на Луната? Какво прави големоухият прилеп на Таунсенд с дългите си уши, когато е кацнал или спи зимен сън? Събери семейството си и вижте кой пръв ще отговори на забавните въпроси от рубриката на National Geographic Kids „Изпитай мама и татко“.