Декември 2015

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

Тайният живот на пумите в декемврийския брой на сп. National Geographic KIDS

Смели котки

Следи в снега се вият между дърветата в планината Тетън в Уайоминг, САЩ. Това са отпечатъците от лапите на мама пума, която следва миризмата на елен уапити. Двете й седеммесечни малки палуват покрай нея. Внезапно майката издава цвъртене, за да им каже да се скрият, и замръзва на място. Прикляка в котешка поза за скок – безшумна и неподвижна. После над 50 кг котешка мощ изригват напред. Опитният ловец събаря елена в облак сняг и след секунди вечерята е сервирана. NG KIDS ти разказва как, за да оцелеят, малките пуми трябва внимателно да следят всяко движение на майка си.

Полезни съвети как да бъдеш коати

Коати е хищник от семейство Енотови. Тези малки южноамерикански бозайници живеят на групи, а животът в общността си има строг ред. Ако си коати, настъпва момент, когато трябва да се присъединиш към групата и да спазваш правилата. NG KIDS ще ти представи седем правила, които ще те приобщят към тези задружни животни.

 Син вулкан

Нощта е непрогледна. Въпреки това тъмните склонове на хълм в кратера на вулкана Кауах Иджен в азиатската страна Индонезия сияят като неонови реклами. Туристи се тълпят на вулкана, за да зърнат нещо, което изглежда като светещи сини реки от лава. Само че реките не са от лава, а от светеща сяра. NG KIDS ще ти разкрие тайната на необикновеното светлинно шоу на синия вулкан.

 Любопитни факти за „Еър Форс 1“

Работата на президента на САЩ включва много пътувания. Той обаче не лети с обикновен самолет – има си свой собствен, наречен „Еър Форс 1“. Какво отличава президентския самолет от всички останали самолети? NG KIDS се качи на борда, за да научи седемте причини „Еър Форс 1“ да е най-страхотният самолет в небето.

 Невероятно, но факт!

Знаеш ли, че не е възможно да си тананикаш, докато си държиш носа? А известно ли ти е, че един вид жаба чува през устата си? Виж още интересни факти в рубриката на NG KIDS Невероятно, но факт!“.

 Конкурсът за детска рисунка на тема „Светът на динозаврите“ приключи. Разгледай наградените рисунки и разбери кои са техните автори. Виж и темата на следващия конкурс в рубриката „Нарисувай сам“.

 И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на декемврийския брой на National Geographic KIDS.

 Подарък: плакат на пума

 Родители, посетете страницата на KIDS във Facebook, за да научите предстоящите събития, които организираме за вашите деца.

NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS е любимото списание на децата в САЩ и много страни в Латинска Америка, Европа и Африка. Всеки брой на NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS попада в ръцете на повече от 2 милиона малки откриватели – каквито всъщност са всички деца по света. Да бъдеш читател на NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS означава да влезеш в голямата страна на откритията, която няма граници, в която няма „не мога“ и дързостта е винаги на мода.

Освен NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS „СББ Медиа“ АД издава още National Geographic България, списание №1 в света на модата ELLE, женската библия COSMOPOLITAN, най-продаваните списания у нас „Блясък“ и „Журнал“, както и светското списание Story, сп. „Моето дете“ сп. Harper's Bazaar и сп. Men’s Health. Като онлайн издател „СББ Медиа“ АД поддържа www.nationalgeographic.bg, www.cosmopolitan.bg, www.bliasak.bg, www.rozali.com и www.elle.bg.

Декември 2015

Вижте повече

Декември 2015