Декември 2012

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

Спасяването на лъвчетов декемврийския брой на National Geographic KIDS

 

Невероятно, но факт!

Знаеш ли, че зениците на сепията имат форма на буквa W? Или че някои отровни жаби произвеждат захар, за да подсладят отровата си?! Виж още смайващи факти в рубриката „Невероятно, но факт!“.


Майка героиня

В Националния парк „Масай Мара“ в Кения малко лъвче едва се държи за отвесен склон и скимти за помощ. Долу има речен бряг, където се спотайват гладни хи6щници. Ако падне, лъвчето може да стане жертва на крокодил. За щастие пристига майката му. Дали ще стигне навреме до него?


Влез бързо в час

Всяка една секунда по света падат над 30 мълнии. И като става дума за светещи неща – знаеш ли, че някои медузи светят, за да плашат хищниците? Влез бързо в час и научи любопитни подробности за разни светещи явления по света.


Дръзки откриватели

Търсиш ли приключения? Виж историите на четирима изследователи на National Geographic, за да знаеш какво ти е нужно ако искаш да станеш биолог природозащитник, палеонтолог, фотограф на диви животни или океански еколог.


Изчезващи култури

По целия свят има народи и култури, които се борят за оцеляване. На страниците на сп. KIDS ще се срещнеш с удивителните народи хули от Папуа Нова Гвинея, казахстанските ловци с орли, кенийския народ ариаал и туарегите от Сахара, преди те и техният начин на живот да изчезнат завинаги.


Международен фотографски конкурс за деца

За пета поредна година NG KIDS провежда Международен фотографски конкурс за деца. В този брой публикуваме снимките – победители в националния кръг. Виж ги и ти и нека им пожелаем да спечелят голямата награда в САЩ!


Подарък: Плакат на новия анимационен филм „Чудната петорка“.


И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на декемврийския брой на National Geographic KIDS.


Родители, посетете страницата на KIDS във Facebook, за да научите предстоящите събития, които организираме за вашите деца.

Декември 2012

Вижте повече

Декември 2012