Декември 2009

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

към аудиофайловете 

Животни приятели. Шимпанзе се сприятелява с куче, котка става домашен любимец на орангутан, заек се грижи за сърничка... Истински истории, които доказват, че за приятелството няма граници. Животните, също като хората, могат да бъдат приятели. Понякога дори се случва да са от различни видове. Разказите в NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS ще ти докажат, че формата и големината нямат значение за дружбата.

SOS акция „Носорог". Носорогът е единственото сухоземно животно само с един рог. На света има 5 вида носорози и всичките са застрашени: черни, бели, индийски, суматрански и явански. Днес на земята само около 4280 черни носорога живеят на свобода. От страниците на NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS ще научиш как едно изоставено бебе черен носорог си намерило ново грижовно семейство. И още - съществува ли наистина митичното животно еднорог.

Пазители на гробницата. През 1974 г. китайски селяни копаели кладенец, когато се натъкнали на армия от глинени воини в естествен ръст, всеки един с уникално лице. Така случайно било направено откритие, което много хора определят като осмото чудо на древния свят. Досега специалистите са възстановили близо хиляда статуи. А около 6000 фигури още не са разкопани. Работата продължава и кой знае какви тайни тепърва ще излязат на бял свят. NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS ще ти разкаже кой е бил човекът, събрал тази подземна армия.

NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS България ще ти разкаже също за истините и измислиците в новия филм на Disney „Принцесата и жабокът", придружен с плакат на филма. И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления и кръстословици на страниците на NG KIDS България.

English for Kids оставя подбрана част от текстовете в списанието в оригинал, което е хитър начин неусетно да се овладее английски език. Тук можеш да чуеш автентичното английско произношение, а преводът на фразите на български език е поместен на последната страница на списанието.

Декември 2009

Вижте повече

Декември 2009