Декември 2008

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

към аудиофайловете 

В брой 8 (декември 2008 г. / януари 2009 г.) ще откриете:

Облекло за всеки сезон. Сигурно не се обличаш еднакво през лятото и през зимата. Така е и при някои животни. Полярните лисици и някои други северни животни са тъмни през лятото, а през зимата си обличат бели палтенца. Промяната на цвета им служи за маскировка, но дали е достатъчна? Маскировъчният цвят се оказва двойно по-важен когато си хищник, но можеш да станеш и плячка.

Животни лечители. Понякога допирът до някое животинче или просто престоят в компанията му са достатъчни, за да облекчат страданието на болни хора. NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS ще те запознае с някои от тези животни. Почти всичките са били спасени от предишните им небрежни стопани. Дресьорката Робин Лайън се грижи в ранчото си за около 70 такива животни, обучени да радват пациентите.

Проклятието на диаманта. Възможно ли е един безценен диамант да носи лош късмет вече 300 години? Поверието твърди, че синият диамант „Хоуп" има тъмна история, тъй като е оставил зад себе си следа от нещастия по цял свят. Виж този разказ и сам реши дали проклятието е безспорно, или е просто легенда.

SOS акция „черната мечка". Само чудо спасило една мечка от фатално 30-метрово падане, след като прескочила парапета на един мост, за да се спаси от минаващите коли. Отървала кожата, но се оказала в капан под моста. Лесно ли е да се улови в мрежа едно 110-килограмово животно, при това доста уплашено? Разказите от тази поредица са пример за всички деца, които искат да знаят как може да се помогне на пострадалите диви животни.

Наближава най-празничното време на годината - Коледа и Нова година. NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS България е вашият помощник за изработването на коледни подаръци - за изработването на които не са нужни много средства, но задължително е нужна любов. Следвай указанията от рубриката „От нищо нещо" и ще зарадваш приятелите си.

Още в брой 6:

Снимките победители в националния етап на фотоконкурса на National Geographic Kids
Guiness World Records
Невероятно, но факт!
Изобретения „трепач"
Дивата природа
Смехурко
Еко съвети

English for Kids. Подбрана част от текстовете са оставени в оригинал, което е хитър начин по-лесно да се овладее английски език. Тук можеш да чуеш автентичното английско произношение.

Декември 2008

Вижте повече

Декември 2008