"Брилянтни създания" от Шелби ван Пелт

Пулсът на времето

"Брилянтни създания" от Шелби ван Пелт, прекрасен дебют, който спечели сърцата на милиони читатели.

Малко ексцентрична и изключително топла история за самотата и приятелството, за емпатията и надеждата, и за един гигантски тихоокеански октопод. Вече над 5 месеца романът на Ван Пелт е в класацията на "Ню Йорк Таймс", а миналата седмица достигна впечатляващите 1 милион продадени екземпляра само в САЩ, което е изключително постижение за неиздаван досега автор.

Книга на годината на „Амазон“
Бестселър на „Ню Йорк Таймс“


С дебютния си роман в духа на „Човек на име Уве“ Шелби ван Пелт ни позволява да станем свидетели на едно повече от необикновено приятелство и да се потопим в една история, изпълнена с топлота, скръб, надежда и щедра порция човечност.

Тоува е приветлива с всички аквариумни обитатели, но никой от тях не е по-специален от гигантския тихоокеански октопод на име Марсел. Той знае и умее далеч повече, отколкото някой може да подозира, обаче при никакви обстоятелства не би си и помръднал пипалото в помощ на човеците похитители. Само че невероятното му приятелство с милата възрастна дама, която чисти нощем, променя всичко...
Очарователна, озарена с хумор и душа, „Брилянтни създания“ нежно ни напомня как един нов поглед към миналото може да отключи бъдеще.