Август Кидс 2023

Списания National Geographic KIDS

Приключенията на пумите в августовския брой на National Geographic Kids България.

По пътя на пумите

Млада мъжка пума стои на края на Междущатската магистрала 5 в щата Вашингтон и се опитва да пресече шосето, за да открие други пуми. Но непрекъснатият опасен поток от коли го плаши. След няколко минути се отказва и се връща в познатата му гора. И тъй като шосето препречва пътя му, може и никога да не успее да напусне района, в който е роден – съответно никога да не си намери подходяща партньорка. NG Kids ти разказва как учените строят мостове, за да свържат дивите котки.

Тайната история на парите

Сигурно никога няма да се опиташ да си купиш маратонки с шепа прилепови изпражнения. Но някои древни цивилизации използвали именно такива неща като форма на пари.

Обикновено си представяме парите като банкноти и монети, но всяко нещо, което според хората е достатъчно ценно, може да се използва като валута. Виж фактите, които NG Kids ти представя, да научиш много нови неща за парите.

Куче „играе“ с октопод

Бордър колито Люси и стопаните й се разхождали по брега по време на отлив, когато топката за тенис се изтърколила във водата. Люси се опитала да я вземе, но се спряла, когато видяла дълго лилаво пипало да се увива около топката – октопод й взел играчката! Разбери как е продължила играта им в рубриката „Удивителни животни!“.

Запознай се с гривестия вълк

Тези животни не ловуват едра плячка. Вместо това се хранят с дребни животни, растения и плодове. Гривестите вълци толкова много обичат плодовете лобейра, че те са известни като „вълчи плод“. Виж още интересни подробности за гривестия вълк в рубриката „Странни твари“.