Август 2014

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

Тайната сила на скъпоценните камъни в извънредния августовски брой на сп. National Geographic KIDS

 

Какво послание носи твоят рожден камък

От древни времена хората ценят не само на красотата на скъпоценните камъни, но и тайнственото им излъчване. Рубините, брилянтите, сапфирите и много други сияйни минерали служат не само за украса и демонстрация на богатство, но и за талисмани, които пазят от уроки, носят късмет или лекуват болести. KIDS ти представя забавен разказ за тяхната символика, най-популярните митове и реалните факти.

 

Невероятно, но факт

Знаеш ли, че ако в една стая има 40 души, шансът двама да са родени на една и съща дата е 90%? А известно ли ти е, че ще трябва да отвориш 12 000 диви стриди, за да имаш шанс да намериш перла.? Виж още смайващи факти в рубриката на KIDS „Невероятно, но факт“.

 

Лъвове срещу биволи

В парка „Крюгер“ в Южна Африка е късен следобед. Стадо кафърски биволи пият от един водоем, докато седем лъва се излежават и ги наблюдават. Недалеч от тях група туристи в автомобил снимат пейзажа и никой не предполага на каква битка на живот и смърт предстои да стане свидетел. KIDS ти показва кадър по кадър схватката между стадо биволи, седем лъва и крокодил.

 

Най-странните къщи

Твоят дом е място, където се отпускаш и почиваш. Ами ако той имаше 27 етажа, копие на гробницата на Тутанкамон, форма на кълбо или на черупка на наутилус с вътрешна градина? Почувствай се като у дома си в пет от най-страхотните къщи по света, представени на страниците на KIDS.

 

5 умни играчки

Вземи няколко обикновени играчки, натъпчи ги с най-новите технологии и ще получиш невероятни и забавни джаджи. Създателите им са придали футуристични черти на някои стари любимци – от куче робот, което „слуша“ и изпълнява команди, до хеликоптер, който управляваш дистанционно само с мозъчните си вълни. KIDS ти разказва за науката, скрита в 5 от най-желаните от децата играчки.

 

 

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на извънредния августовски брой наNational Geographic KIDS.

 

 

Родители, посетете страницата на KIDS във Facebook, за да научите предстоящите събития, коитоорганизираме за вашите деца.

Август 2014

Вижте повече

Август 2014