Август 2011

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

 

Невероятни разкази за слонове в извънредния летен брой на
National Geographic KIDS

 

Слоновете - умни и грижовни животни
Африканските слонове са най-големите сухоземни животни. С височина до 4 м и тегло понякога над 6 тона, тези гиганти имат най-големите мозъци сред бозайниците на сушата. В животинското царство слоновете са истински гении. KIDS ще ти разкаже как те проявяват интелекта си в природата.

Удивителни животни
Интересно ли ти е какво прави котето ти през деня? За да задоволи любопитството си, стопанинът на един котарак прикрепил на врата му малък цифров фотоапарат, настроен да снима автоматично на всеки 90 сек. Оказало се, че пухкавото четириного не прекарва деня си в сън, а обикаля приятелите си. KIDS ще ти разкаже още за странното животно зеброн - от майка зебра и баща - кон!

Консервирано изкуство
За да си направиш робот, не е задължително да работиш в свръхмодерна лаборатория. С малко въображение и сръчност би могъл да го направиш и от... консерви! KIDS ще ти покаже как става това. Идеята може да се хареса на приятелите ти и заедно да организирате изложба или конкурс за предмети, направени от празни консервени кутии.

С KIDS около света
Колко различен щеше да бъде твоят свят, ако животните имаха магически сили? KIDS ще ти разкаже за догоните от Мали, страна в Западна Африка. Те вярват, че всяко нещо в природата има своя душа - скалите, растенията, животните и дори гръмотевиците. Че животните са тези, които даряват хората с хубаво време и обилна реколта. Затова догоните много се стараят да живеят в хармония със своите съседи животни.

Бонус: Плакат на премиерния документален филм „Дивачета" IMAX 3D

 

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на августовския брой на National Geographic KIDS.

Август 2011

Вижте повече

Август 2011