Audi RS e-tron GT – електрическият флагман, който отвори портала на бъдещето

Пулсът на времето

Германският производител на автомобили Audi официално представи на българския пазар новият електрически флагман Audi RS e-tron GT.

Премиерата на автомобила се състоя на изискана вечеря със специално многостепенно меню, еклектично подбрано от шеф Андре Токев, докато бранд мениджъра на марката за България, Лъчезар Георгиев, представи флагмана Audi RS e-tron GT като завършена точка на иновационния дизайн. На фона на събитието, графична стилизация на портал на бъдещето и специални светлинни ефекти представиха кулминацията на премиерата на модела, докато популярни български личности от сферата на новите технологии, иновациите, културата и изкуството дискутираха процеса в различните му измерения – от начина ни на живот и потребностите, които се променят в заобикалящата среда, през бъдещето в технологичните разработки в различни сфери, до това как прогресираме в мислене за себе си, обществото около нас и какво ни движи напред, за да създаваме ние прогреса.

Олицетворението на автомобилния прогрес при електромобилите - Audi e-tron GT, който докосва възприятията на хората със своята визия и комплексна функционалност на супер спортен автомобил, съчетава изтънченост във всеки аспект на производството – от най-малките детайли от рециклирани материи, вложени в интериора с цел устойчивост и грижа за природата, през функционалността на формите в екстериора за съвършена динамика на пътя и максимално дълъг пробег, до електрическата мобилност, мощност и quattro системата за стабилност и сцепление на пътя.

Купето на Audi RS e-tron GT е с 4 врати и съчетава емоционален дизайн с мощно задвижване и динамична управляемост. Интериорът на колата изповядва класическата идея на Gran Turismo автомобилите - пътуване със спортен характер, което предлага и отличен комфорт за пасажерите. Електромотор с мощност 440 кВт (598 к.с.) позволява впечатляващо ускорение, като не по-малко впечатляващ е и пробега от 487 километра (по WLTP), който осигурява батерията с 85кВтч нетен капацитет, както и изключително кратките времена за зареждане: само пет минути за осигуряване на пробег от 100 километра.

Моделът е вече на българския пазар и може да бъде поръчан в дилърската мрежа на Audi. Цената на е-трон GT quattro започва от 203 876 лв., за RS e-tron GT от 276 827 лв.

Audi e-tron GT quattro

Комбиниран разход на електроенергия в кВтч/100 км*: 19,6-18,8 (NEDC), 21,6 –19,9 (WLTP); ); комбинирани емисии CO2 в г/км*: 0

Audi RS e-tron GT

Комбиниран разход на електроенергия в кВтч/100 км*: 20,2-19,3 (NEDC), 22,5 –20,6 (WLTP); ); комбинирани емисии CO2 в г/км*: 0