Април 2015

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

Как общуват делфините в априлския брой на сп. National Geographic KIDS
 

 

Умните делфини

Делфините живеят в мрачен подводен свят и затова звукът е жизненоважен за оцеляването им. За да общуват помежду си, те издават различни свирукания, писукания, вибрации и щракания. Само другите делфини разбират какво означават всички тези звуци. Биолозите още не са дешифрирали тайния им език – с изключение на един вид свирукане. То трае по-малко от секунда, но е супер важно. Защо? Защото тези подсвирквания са всъщност индивидуалните имена на делфините. NG KIDS ти представя новите разкрития на учените, които показват, че всеки делфин афала сам си измисля име


Невероятно, но факт

Знаеш ли, че веднъж Белгия отпечатали пощенска марка, ухаеща на шоколад? А известно ли ти е, че преди 420 милиона години имало гъби, които били по-високи от жирафи.? Виж още смайващи факти в рубриката на NG KIDS „Невероятно, но факт“.


Спасителна акция „Ламантин“

Новородено бебе ламантин плува в река в Западна Флорида и отчаяно вика майка си с пискливи викове, подобни на цвърчене. Но не получава отговор. Майка му е изчезнала. Търсейки успокояващото докосване на майка си, ламантинчето се сгушва до най-голямото нещо наоколо – привързана лодка. Виж в NG KIDS как малкият осиротял морски бозайник намира ново семейство.


Истина или лъжа

„Вярваш на всичко, което четеш? А не трябва! Особено ако си го видял в интернет. Понякога е трудно да прецениш кое е вярно и кое е просто майтап – някои хора се опитват нарочно да те заблудят. Две от историите в материала „Лъжа или истина“ на страниците на априлския брой на NG KIDS са интернет измами. Можеш ли да отличиш истината от лъжата?


Стават грешки

Да, случват се и такива работи. Понякога ти идва да потънеш в земята от срам заради някоя нелепа грешка или недоглеждане. Друг път обаче гафовете водят до страхотни резултати и до удивителни открития. NG KIDS ти разказва историята на три щастливи грешки, благодарение на които били изобретени микровълнова фурна, вулканизираната гума и изкуственият подсладител захарин.


Бонус: плакат „Орангутани“


И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на априлския брой на National Geographic KIDS.Родители, посетете страницата на KIDS във Facebook, за да научите предстоящите събития, които организираме за вашите деца.


NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS е любимото списание на децата в САЩ и много страни в Латинска Америка, Европа и Африка. Всеки брой на NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS попада в ръцете на повече от 2 милиона малки откриватели – каквито всъщност са всички деца по света. Да бъдеш читател на NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS означава да влезеш в голямата страна на откритията, която няма граници, в която няма „не мога“ и дързостта е винаги на мода.

Април 2015

Вижте повече

Април 2015