Април 2014

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

Забавни номера с животни в априлския брой на National Geographic KIDS

6 забавни номера с животни
Птица кара ски, котка ходи върху топка, коза кара скейтборд, кон играе баскетбол и прасе свири на тромби. Виж тези и други невероятни животни със специални умения. KIDS ти представя 6 невероятни домашни любимци.

Спасителна акция „Тюлен"
Десетдневното сиво тюленче за първи път се отделя от майка си и тръгва само да си търси храна в океана. Но докато се оглежда за рибки, акула впива зъби в една от задните му перки. Научи как доброволци помагат на тюленчето да оздравее и да се върне в родния си дом - океана.

Разгадай тайните на смешните снимки
Може ли котка да издуе бузите си като жабок? Не. Но с помощта на фото манипулации, т.е. ако промениш снимката с помощта на цифрови технологии, можеш да накараш хора и животни да правят най-невероятни неща. KIDS ще те посвети във тайните на фотошоп и ще ти разкрие как да различаваш фалшификатите.

Любопитни факти за Бъкингамския дворец
В сравнение с неговите 775 стаи и най-големите къщи изглеждат малки. Бъкингамският дворец е дом на кралица Елизабет II и е официална лондонска резиденция на британските монарси от 1837 г. KIDS се промъкна през охраняваните порти, за да разгледа двореца отблизо.


Невероятно, но факт
Знаеш ли, че носорозите може би общуват, като си оставят един на друг купчини изпражнения? А известно ли ти е, че има вид мравки, които могат да приемат цвета на някои храни, които изяждат? Виж още смайващи факти в рубриката „Невероятно, но факт".

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на априлския брой на National Geographic KIDS.


Родители, посетете страницата на KIDS във Facebook, за да научите предстоящите събития, които организираме за вашите деца.

 

 
National Geographic призовава младите изобретатели

„Инженерното предизвикателство за изследователи" приканва децата по света да намерят решения на предизвикателствата, пред които се изправят изследователите на NG в полеви условия. Деца на възраст от 6 до 18 години могат да предложат решения за следните предизвикателства - или само за едно от тях:

Предизвикателство 1: Проектирайте, конструирайте и изпитайте камера, която може да издържи на нападение на животно.
Предизвикателство 2: Проектирайте, конструирайте и изпитайте система, която може да издигне камерата на приблизително 3 м височина и да я спусне невредима, докато вие сте на земята.
Предизвикателство 3: Проектирайте, конструирайте и изпитайте преносим метод за генериране на 1 ват електричество без наличието на електрическа мрежа.

Представилите най-добри предложения ще участват в организирана от NG сесия на Google+ Hangouts, където техните решения ще бъдат изпитани от инженерите на National Geographic.

Предложенията трябва да са изпратени до 1 май
, а сесията Google+ Hangouts е предвидена за края на май.

Повече информация ще откриеш на интернет адрес NatGeoEd.org/NGX.

Април 2014

Вижте повече

Април 2014