Април 2012

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

Забавни факти за коалитев новия брой на National Geographic KIDS
 


Забавни факти за коалите

На пръв поглед коалата не прилича на животно, което пречи на туристите да спят. Но пухкавите уши и мързеливият живот не са най-важните черти на тези живи „плюшени мечета" от Австралия. KIDS ще ти разкрие 10 удивителни факта за тези диви, шумни и симпатични животни.

 

Циркови номера за домашни любимци

Гущери позират като фотомодели, прасе се люлее на люлка като акробат, магаре рита топка като истински футболист, папагал кара тротинетка, куче прави стойка на предни лапи, котка свири на пиано... Направо не е за вярване! KIDS ще ти разкаже за невероятните умения на 6 домашни любимци.

 

Спасителна акция „Ленивец"

Високо в тропическата джунгла млад мъжки трипръст ленивец тупва на земята от около 15 м височина. Жив е, но е замаян и не може да се катери. Ако в този момент го нападне хищник - например орел или куче, - няма никакъв шанс за спасение. KIDS ще ти разкаже как хората помогнали на този бездомен дървесен обитател да си намери нов дом.

 

Сезонът на мълниите!

Мълнията се заражда в буреносния облак. Черният облак се състои от миниатюрни водни капки и ледени кристалчета. Докато се стрелкат насам-натам във вътрешността на облака, те се блъскат едно в друго. Това създава електрически заряди. Прочети KIDS, за да научиш повече за буреносните облаци, гигантските сблъсъци, електрическите заряди и ловците на мълнии.

 

Подарък: Плакат на новия 3D филмПиратите! Банда неудачници"

 

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на априлския брой на National Geographic KIDS.

 

Април 2012

Вижте повече

Април 2012