Април 2010

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

към аудиофайловете 

Удивителни приятелства. Дружбата между куче и патица може да ти изглежда странна. Още по-невероятен може да ти се стори навикът на един котарак да се вози върху главата на стопанина си. Прочети още необичайни истории за животни в рубриката „Удивителни животни" в априлския брой на NG Kids България.

Пътят на ягуара. Ягуарите са най-големите котки в Северна и Южна Америка и са близки роднини на лъвовете, тигрите и леопардите на други континенти. Обитават земите от Мексико чак до Аржентина на юг. Но през последния век хората са завзели по-голямата част от техния природен дом. В NG Kids България ще прочетеш как учените са намерили начин за спасяването този застрашен животински вид.

Животни актьори. Всички обичаме филми с участието на животни. Но питал ли си се как те се оставят да бъдат снимани и как изпълняват различни роли. Откъде се вземат, кой се грижи за тях и как се заснемат кадрите, в които участват? В априлския брой на NG Kids България ти предлагаме първата част от поредицата за животни актьори, участвали във филми, заснети в България.

Загадка в пустинята. В пустинята край град Наска в Перу има огромни рисунки на животни - кит с дължината на истински син кит, колибри с размерите на пътнически самолет и още много други. Местността прилича на необикновен зоопарк от издълбани в пясъка рисунки, създадени преди 2000 години. Научи още любопитни факти за линиите на Наска от априлския брой на NG Kids България.

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления и кръстословици на страниците на NG KIDS България.

English for Kids оставя подбрана част от текстовете в списанието в оригинал, което е хитър начин неусетно да се овладее английски език. Преводът на фразите на български език е поместен на страница 38 в списанието.

Април 2010

Вижте повече

Април 2010