Април 2009

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

към аудиофайловете 

В брой 3 (април 2009 г.) ще откриеш:

Смеят ли се животните? Не ти ли се е струвало понякога, че твоето куче ти се присмива? Или пък, че котаракът ти нарочно ти прави номера защото му е забавно да те гледа как се ядосваш? В NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS ще прочетеш седем истински истории за животни с доказано чувство за хумор.

Безопасно ли е да снимаш кралска кобра в Тайланд? Фотографите, които снимат за Националното географско дружество, често се озовават в страшни и трудни ситуации, докато се опитват да уловят най-добрия кадър. NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS ще ти разкаже как са направили най-опасните си снимки петима от тях.

Казахите номади в Монголия. Ловът със скални орли е традиция сред казахите в Монголия, които обучават орли от векове. Тези силни птици служат вярно на господарите си, но щом навършат 8 години, ги пускат на свобода, за да забравят на какво са били научени - както ще разбереш от рубриката „Около света" в NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS.

SOS акция „морска костенурка". Зелената морска костенурка била в беда. Черупката й била лошо наранена и не можела да движи задните си плавници. За щастие един морски биолог я забелязал от лодката си, извадил я от водата и потърсил помощта на специалистите в морския аквариум. Разказите от тази поредица са пример за всички деца, които искат да научат как може да се помогне на диви животни в беда.

В новия филм „Чудовища срещу извънземни" Земята е нападната от същества от друга планета. Спасението е в ръцете на няколко странни, но симпатични чудовища. Могат ли Гигантина, Боб, д-р Хлебарко, Липсващото звено и Инсектозавърът да спасят света? И което е по-важно - какви удивителни, но истински същества са вдъхновили създаването на тези герои? NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS ще потърси отговорите зад кулисите.


Подарък: плакат на филма „Чудовища срещу извънземни".


Още в брой 3:

Guiness World Records

Невероятно, но факт!

Изобретения трепач

Удивителни животни

Смехурко

Доктор Дулитъл

Влез бързо в час

Конкурс за детски рисункиEnglish for Kids оставя подбрана част от текстовете в списанието в оригинал, което е хитър начин неусетно да се овладее английски език. Тук можеш да чуеш автентичното английско произношение, а преводът на фразите на български език е поместен на последната страница на списанието.

Април 2009

Вижте повече

Април 2009