7 съвета как да изберете перфектния модел мъжки суитшърт

Пулсът на времето

Откакто през 1920 г. Бенджамин Ръсел младши, куотърбек на американския футболен отбор Alabama Crimson Tide Football, създава нов вид тренировъчна фланелка от плътен памук – материя, заимствана от горно дамско бельо, мъжкият суитшърът се превръща в емблематична и задължителна дреха в гардероба на господата, като постепенно се немества удобно и в този на дамите.

© Източник: iStock

Днес съществуват толкова вариации на тази дреха, че търсенето на перфектния модел често се оказва истинско предизвикателство. Ето защо MODIVO събра основните правила, които ще ви помогнат да изберете перфектния мъжки суитшърт и да останете доволни от покупката си.

Мъжки суитшърт за всеки повод

Потенциалът на суитшърта като инструмент за себеизразяване е открит през 60-те и 70-те години на миналия век, когато американските университети започват да отпечатват имената си върху него, проправяйки пътя на модата на лозунгите върху дрехите. Силата на интелигентната графика, съчетана с крилати фрази и възможността за множество персонализирани дизайни, затвърждават репутацията на суитшъртите като средство за демонстриране на собствената индивидуалност.

© Източник: Онлайн магазин MODIVO

Днес суитшъртът може да бъде с качулка (Hoodie styles) или без качулка, с цип по цялата дължина или без цип, може да има кенгуру джобове отпред или странични джобове, или да няма джобове. Разнообразието от дизайни и материи е огромно. Затова преди да пръстъпите към избор на мъжки суитшърт определете какво ще бъде неговото предназначение - къде (за тренировка или в ежедневието) и кога (през кой сезон) ще го носите.

Как трябва да стои един класически мъжки суитшърт с качулка 

При суитшъртите няма закони по отношение на размера, но все пак можете да се ръководите по някои правила, за да постигнете хармонична визия. На дължина класическият суитшърт трябва да достига ханша, а ръкавът да покрива китката при сгъване на ръката. За да разберете дали ви пасва при гърдите, поставете ръцете зад гърба си. Ако платът е стегнат, но не ограничава движенията, това е правилният размер. Раменният шев трябва да завършва там, където започва вертикалната равнина на рамото.

© Източник: Онлайн магазин MODIVO

Що се отнася до качулката, тя не трябва да пада над очите ви, но и не трябва да ви ограничава, когато движите наляво и надясно главата си.

Как трябва да стои един овърсайз суитшърт (Oversized sweatshirt)

Раменният шев за овърсайз суитшърт с качулка се измества с 4-5 сантиметра надолу от най-високата част на рамото. Но не повече от това, за да не виси.

© Източник: Онлайн магазин MODIVO

На дължина този модел достига от 3 до 10 сантиметра под линията на ханша. На торса суитшъртът не трябва да стои плътно. Ако можете да обгърнете с ръце гърдите си и все още имате свободно място, това е идеалният вариант.

Определяне на правилния размер

За да определите правилният размер мъжки суитшърт, измерете обиколката на гърдите, талията и ханша, както и дължина на ръкава. Определите дължината, която ще ви пасне най-добре, като измерите разстоянието от точката, в която се съединяват рамото и шията до линията на ханша. Сравнете мерките си с данните в таблицата на избрания модел в онлайн магазин MODIVO и открийте вашия размер.

Добър съвет е да добавите 2-3 см към измерените параметри, за да определите точния размер, който няма да ограничава движението и същевременно няма да провисва.

Избор на материя

Когато купувате мъжки суитшърт, обърнете внимание на материята, от която е изработен. Ако дразни кожата, може да съдържа влакна, които причиняват алергии. За да избегнете подобна ситуация, изберете качествени мъжки суитшърти в онлайн магазин MODIVO.

© Онлайн магазин MODIVO

Памукът е приятен на допир, но рядко суитшъртите са изработени изцяло от него, за което има различни практични причини. От друга страна, синтетиката при мъжките суитшърти също може да е добра идея, тъй като тя съхне много по-бързо. Поларът е топла и удобна материя, а основните му предимства са, че не не са мачка и е издръжлив.

Ако суитшърът има връзки, ципове или копчета, те също трябва да са с високо качество.

Избор на мъжки суитшърт според телосложението

При нисък или среден ръст до 175, изберете класически силует, вместо oversize hoodies, тъй като обемните суитшърти ще ви направят визулано още по-ниски. И обратното – високите мъже могат да се спрат на oversize hoodies моделите и да се откажат от по-тесните суитшърти.

Ако искате визуално да добавите обем, заложете на светли цветове и хоризонтални ивици. Имайте предвид, че прекалено обемният суитшърт “добавя” тегло, а прекалено стегнатият не носи нужното удобство и прави визията недостатъчно хармонична и стилна.

© Източник: iStock

В по-хладните есенни дни можете да придадете завършеност на визията си с модерни мъжки дънкови якета с гарантирано качество от онлайн магазин MODIVO.

Съвети за онлайн пазаруване

За да направите най-добрата покупка на мъжки суитшърт онлайн, можете да прегледате суитшъртите в гардероба си, за да се ориентира в определянето на правилния размер за вас. Преценете дали новият ви суитшърт трябва да бъде по-широк или по-тесен. След това погледнете номера на етика и ще имате отговор.

© Източник: iStock

Ако нямате модел под ръка, измерете дължината от точката, в която рамото се слива със шията до равнището на ханша, гръдната си обиколка в най-широката точка под мишниците и талията си в точката над пъпа. След това сравнете мерките си в таблицата за размери на съответния модел, който сте харесали.

В онлайн магазин MODIVO ще намерите качествени мъжки суитшърти за спортната зала и ежедневието. Можете да избирате от топ марки и да се възползвате от истински намаления, без компромис в качеството. Открийте перфектния модел за себе си и приложете тези насоки, за да направите най-добрата покупка онлайн. Разполагате и с възможността за безплатно връщане на продукт в рамките на 100 дни.

Изразете себе си и пазарувайте със стил в MODIVO!