5 елемента от екипировка Fjällräven за прехода от летен към есенен сезон

Пулсът на времето

С биенето на първия училищен звънец и отлитащите си септемврийски празници, есента бавно и постепенно застила своя килим от пъстро обагрени паднали листа.

Но лятото все още се крие в топлите уикенди. Колкото и горещо да става през деня обаче, знаем, че на планина се тръгва рано. А характерно за този период от годината е именно нуждата от връхна дреха сутрин, която след това да приберем в раницата. Непостоянните температурни нива не са за подценяване и затова е важно да сме подготвени за всяка ситуация като изберем правилната екипировка за случая.

Като компания, която има за цел да осигури шанс на начинаещи планинари и ентусиасти да изпитат силата на природата, шведската Fjällräven предлага редица елементи към екипировката, които пасват перфектно на особеностите на преходния лятно-есенен сезон.

Слоеве за различни температури

Както споменахме, на планина се ходи рано сутрин. Ето защо перфектното облекло за началото на прехода трябва да включва яке, долен слой дрехи и лека връхна дреха, която да наметнем или облечем, когато спираме за почивка, хранене или да погледаме невероятната природа наоколо.

Макар прогнозите за есенните уикенди да остават в слънчевата гама, никак няма да навреди да се подсигурим с яке за дъжд. Все пак времето горе не винаги се съобразява със синоптичната прогноза, и всъщност безоблачното небе рязко може да се начумери. Във Fjällräven имаме решения за очаквани и неочаквани моменти.

Със якето High Coast Hydratic може да бъдете сигурни, че ще останете само с най-хубавите спомени от лошото време. Моделът предлага оптимална функционалност със своите 2.5 см слойна дъждовна обвивка, пригодена за ежедневни пътувания до училище или работа. Якето има защитна качулка и вентилиращи отвори с цип отстрани. Изработено е от рециклиран полиамид и има авторски шарки от вътрешната страна.

Като слой под якето може да сложите вълнената тениска Abisko Wool. Вълната е отличен слой дреха едновременно при студени и топли условия, противно на очакванията. Когато е студено, тя има способността да задържа топлината, а когато е топло нишките вълна охлаждат тялото и спомагат за ефективното отвеждане на влагата, като не се задържат миризми по дрехата. В този преходен сезон не бива да се напластяваме с дрехи още от началото, тъй като това може да доведе до допълнителен дискомфорт и излишно потене.

Ако пък държите на дългите ръкави по време на поход, блузата Abisko Wool е идеалният базов слой. Лекото и тънко горнище с дълъг ръкав от фина материя, изтъкана от мериносова вълна и рециклиран полиестер е с широка кройка, която позволява добра циркулация на въздуха около тялото. Abisko Wool блузата комбинира терморегулаторните качества на вълнените влакна и издръжливостта на синтетичните материи.

Препоръчително е да вземете със себе си и лесно сгъваема и по-дебела връхна дреха. Например суичърът High Coast Lite. Практичното и компактно горнище с цип няма да заема много място в раницата ви, независимо дали сте на разходка в парка или на непринуден поход в планината. Суичърът е направен от висококачествена материя от частично рециклиран полиестер, който се усеща нежно от кожата. От вътрешната страна платът е сплетен с текстура, която подпомага ефективното отвеждане на влагата, а качулката предпазва от слънце и вятър. Суичърът е много полезен по време на почивка или когато усещате, че захладнява, но все още нямате нужда от яке.

Панталони, които ще ви служат вярно сезон след сезон

Има много видове дейности, всякакви климатични условия и специфични тъкани, както има и различни телосложения. Шев, поставен на грешното място, некомфортна талия или неиздръжлива материя могат да прекратят преждевременно така мечтания трекинг сред природата. Затова Fjällräven разработва цялостна гама от панталони, така че всеки със сигурност да може да открие своята перфектна половинка. Панталоните Abisko Midsummer са тук, като решение за трекинг в преходния летно-есенен период Това вероятно е най-добрият панталон за трекинг при топло време и е перфектен за пътешественици, които не искат да носят тежки товари. Многократно наградените панталони на Fjällräven вече са налични във вариант с цип.

Комбинирайки G-1000 Air Stretch материя и еластична полиестерна тъкан, панталоните са леки, побират се в раницата и осигуряват добро проветряване. Чрез циповете над коленете може да се трансформират в шорти, без да губят от усещането за комфорт.

Макар с всяка изминала секунда да се сбогуваме с лятото, едно нещо със сигурност остава и това е природата. Тя е там и винаги ни предлага така необходимите гледки, с които да разтоварим тялото и ума си след края на работната седмица. Насладете се пълноценно на последните топли лъчи на открито с екипировката на Fjällräven.

Моделите екипировка на марката могат да бъдат намерени в магазина на Fjällräven в The Mall, етаж 0, или на www.fjallraven-shop.bgя