„365 дни”

България

„365 дни” се превръща в световна сензация

По книжарниците вече можете да намерите едно от най-горещите заглавия на годината – „365 дни” от полската авторка Бланка Липинска, което даде основата за хитовата адаптация на Netflix, превърнала се в най-гледания филм на лятото. Напрегнат търг за правата за романа беше обявен в редица държави, а българският превод е първото чуждестранно издание на сензацията.

Книгата на Липинска е съвременен романс в духа на „Красавицата и Звяра“​, който разбива сърцата на читателите в танц на страст и омраза между боса на сицилианската мафия и жената, която някога го е върнала към живота.

365 дни” се превръща в световна сензация, когато стрийминг платформата Netflix откупува правата за филмова адаптация. Филмът – с участието на полската актриса Анна Мария Секлуцка и италианския красавец Микеле Мороне – светкавично печели сърцата на няколко поколения зрители, превръщайки романа в едно от най-търсените заглавия на годината. Еротичната литература се сдобива с ново любимо име, а 365 дни” е първа част от трилогия, която предстои да се развие и на екран.