500 мечтани пътешествия

От редактора

Всяко пътуване започва отнякъде. Често – от страница първа...
Всяко пътуване започва отнякъде. Често - от страница първа... "500 МЕЧТАНИ ПЪТЕШЕСТВИЯ" ПОРЕДИЦА В 4 ЧАСТИ   

през септември: ЧАСТ І: ПО ВОДА И ПО СУША

през октомври:  ЧАСТ ІІ: ПЪТИЩА И ПРИКЛЮЧЕНИЯ

през ноември:   ЧАСТ ІІІ: КУЛТУРНИ РАЗВЛЕЧЕНИЯ 

                               И КУЛИНАРНИ ИЗКУШЕНИЯ

през декември:  ЧАСТ ІV: НАДАЛЕЧ И НАВИСОКО

ПОДАРЪК: УДОБЕН КЛАСЬОР С ЧАСТ ІV ОТ ПОРЕДИЦАТА

САМО ЗА 9,99 лв.

Цена на цялата поредица:  39.96 лв. - Поръчайте онлайн ТУК

Специална цена за абонати: 31.99 лв. - Поръчайте онлайн ТУК

Това не е книга за радостта от пристигането, а книга за удоволствието от пътуването. От страниците й ще преживеете възхитителни, променящи живота пътешествия, вълнуващи приключения и удивителни кулинарни изкушения. Ще откриете 500 дестинации, предлагащи несравнимо разнообразие от пейзажи - океани, планини, селца и градове, до които да достигнете с влак или автомобил, пеша или с балон, с лодка или на камила и дори... с асансьор.

  • Незабравими пътешествия по света, вдъхновени от фантазията и копнежа по вълнуващи приключения
  • 500 мечтани дестинации и забавно пътуване с всеки възможен транспорт
  • Богато илюстрирана поредица с над 400 зашеметяващи фотографии и 200 цветни карти

Повече от век National Geographic пътува по света и създава интригуващи разкази за близки и далечни места. Това издание предлага подбор от 500 незабравими пътешествия, великолепни снимки, множество цветни карти и професионални съвети как да превърнете всяко мечтано пътуване в реалност.

Търсите приключение? Ще го откриете на сафари за полярни мечки в Аляска или докато прекосявате Непал с волска каруца. В настроение сте за нещо по-изискано? Хванете Ориент Експрес и пътувайте удобно и със стил от Венеция до Лондон. Жадувате прилив на адреналин? Спуснете се по най-дългата ски писта в света в Шамони - Франция. Искате да почувствате свободата? Следвайте стъпките на Джак Керуак и изминете пътя, прекосяващ Америка.

В допълнение можете да избирате от богато разнообразие кулинарни и винарски изкушения - от „лов на трюфели" в Италия до пазаруване на суши в Япония. Насладете се на древен Египет, антична Гърция, мавританска Испания или ренесансова Италия, утолявайки копнежа си по исторически и културни забележителности.

Всяка глава представя различен вариант на транспорт или пътуване - провокирайте приключенския си дух със скално катерене в Швейцарските Алпи или от борда на хеликоптер над Ангкор Ват; разпуснете с обиколка на бирариите в Барселона и винарните в долината Напа или влезте във форма с изкачване на пътеката Милфорд в Нова Зеландия. Независимо дали сте почитател на древните култури или любител на историята, който иска да премине по стъпките на Александър Велики или Чарлс Дарвин, тази книга предлага подходящото пътешествие за вас.

Забавни класации акцентират върху по-необичайните варианти за пътуване. В допълнение ще получите и полезни съвети за всеки ден от пътешествието ви - къде да седнете във влака, какво да облечете и дори какво да поръчате.

Доверете се на National Geographic и открийте удоволствието от пътуването.

Февруари 2011

Вижте повече

Февруари 2011