16 снимки, които улавят красотата на нашия свят

Природа Цивилизация

През последните няколко седмици хората от различни части на Северното полукълбо се наслаждават на есенната красота, преди настъпването на зимата.

ПРИНЦЕСАТА НА ТУНДРАТАУкрасено с картонена корона и шлейф от завеса, осемгодишно момиче от народа ненец се провъзгласява за „принцеса на тундрата“. Не...

ПРИНЦЕСАТА НА ТУНДРАТА

Украсено с картонена корона и шлейф от завеса, осемгодишно момиче от народа ненец се провъзгласява за „принцеса на тундрата“. Ненците са коренното население на Руска Арктика. Всяка година те мигрират на 1300 км в търсене на паша за техните северни елени, след което се завръщат.

© Снимка: Евгения Арбугаева, Nat Geo

Слънцето все още грее ярко в небето. И макар че времето е идеално за разходки на открито с приятели, това са последните мигове навън, преди да вземем ръкавиците и зимните палта.

Есенните месеци са свързани с обилни реколти, а защо не и с щастливо преобразяване с картонена корона и шлейф от завеса, както е направило осемгодишното момиче от руската тундра, заснето от фотографката Евгения Арбугаева.

А обективът на Майкъл Мелфорд улавя красива мъглива сцена в Национален парк “Акадия”, разположен на територията на няколко острова по атлантическото крайбрежие на щата Мейн в САЩ.

И докато всеки октомври пристига със симфония от цветове, ноември донася очакването за първия сняг. Тези топли есенни нюанси и усещания вдъхновяват и снимките, избрани от Nat Geo за тази галерия.

Галерия | Есенната красота на нашия свят

Вижте 17 снимки