15 снимки от архивите на Nat Geo, които улавят нашия постоянно променящ се свят

Цивилизация • •

Юлският брой на американското издание на нашето списание привлече вниманието към милионите хора по света, които в близко бъдеще може да се сблъскат с непоносими температури. В анонсирането на тези изображения авторът иска да подчертае колко бързо изменението на климата трансформира нашата планета и как хората са принудени да се адаптират към това.

Майкъл Кристофър Браун улови товарна лодка, почиваща на брега на езерото Танганайка, второто по големина сладководно езеро в света. Водите му се затоплят бързо, излагайки на риск улова на риба, който храни милиони хора в Източна Африка.

За една история от 1987 г. фотографът Стив Маккъри документира как продължителната суша е опустошила земеделските земи в Мавритания. Засушаването, особено в комбинация с явления като прекомерна паша и обезлесяване, могат да причинят бързо разширяване на пустините - и да застрашат цели общности в този процес.

Мелиса Фароу фотографира жена, която се грижи за градина с пеперуди, засадена върху територията на рехабилитиран промишлен район. Тези малки оазиси създават сигурно убежище за пеперудите - ключови опрашители, които стават все по-застрашени заради повишаването на температурите.

Тъй като климатът продължава да се променя, необходимостта от решителни екологични действия от страна на международната общност, е все по-належаща.

Галерия | 15 снимки, които улавят постоянно променящия се свят

Вижте 16 снимки