"Най-влиятелните личности от древността"

Книги Цивилизация

Автор: Патриша С. Даниълс

ISBN: 978-954-399-434-2

ПОРЪЧАЙ ТУК

Открийте древни гробници и съкровища! Запознайте се с най-старите религии в света! Почерпете знания и мъдрост от най-големите умове в историята!


„Разковничето на държавното управление е да се намерят подходящите хора“

Конфуций


Авторитетно и увлекателно поднесено, новото луксозно колекционерско издание на National Geographic България "Най-влиятелните личности от древността" представя света от оригинална гледна точка в брилянтна комбинация от факти, обяснения, анализи и пищни илюстрации.

Богато илюстрирано с красиви фотографии, произведения на изкуството и много карти, това ценно издание има място във всяка добра библиотека. Добра идея е и за подарък.

На своите пълноцветни страници книгата разказва за живота на някои от най-ярките визионери, които стоят в основата на великите империи в Египет, Средиземноморието, Близкия и Далечния Изток. "Най-влиятелните личности от древността" представя в хронологична последователност историческите и научните постижения на Хамурапи, Тутанкамон, Конфуций, Перикъл, Сократ, Александър Велики, цар Ашока, Ханибал, император У Ди, Октавиан Август, Константин и много други от най-влиятелните мислители и държавници на всички времена.

Древни паметници и архитектурни шедьоври, богове и вярвания, легенди, артефакти, обичаи и истории за житейския път на забележителни жени и мъже оживяват на страниците на "Най-влиятелните личности от древността", за да споделят опит и мъдрост от зората на цивилизацията и да пребъдат през поколенията.

Комбинираните оферти за 2 или повече специални издания са с отстъпки до 40%. Може да ги разгледате тук.

Доставката на поръчки над 30 лв. от онлайн книжарницата на нашето издателство до офис на Еконт е безплатна.

​Новото луксозно колекционерско издание "Най-влиятелните личности от древността" съдържа:

УВОД

ПЪРВА ГЛАВА

  • Близкият изток в древността

От най-ранните цивилизации се издигнали водачи, които преобразили своите земи и епохи с ум и сила, с могъщество и милосърдие.

ВТОРА ГЛАВА

  • Възходът на Египет

Владетелите, които обединили Египет и способствали за напредъка на неговата богата цивилизация, използвали труда и таланта на поданиците си за построяването на величествените пирамиди, определящи облика на страната.

ТРЕТА ГЛАВА

  • Класическа Азия: Китай и Индия

Изсечено върху камък или написано върху свитъци, наследството, оставено от водачите на Китай и Индия в древността, срещнало отклик в сърцата на техните народи.

ЧЕТВЪРТА ГЛАВА

  • Средиземноморските завоевания

Забележителните мъже, които разширили границите на империите и на човешката мисъл в Средиземноморието, положили основите на западната цивилизация.

Галерия | "Най-влиятелните личности от древността" (ново колекционерско издание)

Вижте 11 снимки

ПОРЪЧАЙ ТУК