"1000 събития, които формираха историята на света"

Цивилизация България

Поредицата представя в хронологичен ред най-значимите събития, оформили историята на света - от първите свидетелства за живота преди 3,8 млрд. години до откриването на първата планета извън Слънчевата система .

Купи on-line: 

Оферта за абонати: 31,99 лв. - натисни тук  

Редовна цена: 39,96 лв. - натисни тук 

Забързаното ни ежедневие и ерата на интернет неумолимо изместват фокуса от тежките монографии към светкавичния достъп до информация. С няколко натискания на клавишите лесно стигаме до всяко кътче от хилядолетния път на човечеството.
Но интернет, както между впрочем и монографиите, има един съществен недостатък - читателят трудно може да схване общата картина, историческия контекст на конкретните събития. Ето защо краткото описание с добре подбрани обяснения ни дава предостатъчно време да научим и за Троя, и за Цезар, и за хан Аспарух, но и за Ренесанса, индустриалната революция и световните войни.
В четирите части на поредицата „1000 събития, които формираха световната история" ще откриете номерирани статии, които сбито, но изчерпателно разказват за ключови исторически моменти и тяхното влияние върху други събития във времето. Ще прочетете откъси от разказите на очевидци: описанието на Марко Поло за неговото посещение в Китай; записа в дневника на Колумб в деня, когато открива Новия свят; обясненията на Исак Нютон за механиката... Ще намерите кратки биографии на личности като хунския вожд Атила, Карл Велики, Чингис хан. Ще научите за изобретяването на микроскопа, вестниците, книжните пари. И всичко това подплатено с 400 илюстрации и множество картинни есета.
Желаем ви приятно пътуване през историята!

Красимир Друмев
Главен редактор
NG България

Април 2011

Вижте повече

Април 2011